...
...

Kuva: Huhtamäki

Huhtamäki allekirjoitti aurinkovoimasopimuksen

20.12.2021

Hiilineutraali tuotanto ja sataprosenttisesti uusiutuvan sähkön käyttö vuoteen 2030 mennessä ovat Huhtamäen keskeisiä vastuullisuuspäämääriä. Nyt yhtiö on ottanut merkittävän askeleen kohti näiden tavoitteiden saavuttamista allekirjoittamalla kaksi kymmenvuotista yhtiön Euroopan toiminnot kattavaa virtuaalista sähkönostosopimusta globaalisti toimivan uusiutuvan energian kehittäjän BayWa r.e:n kanssa.

Sopimuskokonaisuus on suurin aurinkovoimasopimus pakkausteollisuudessa Euroopassa ja ensimmäinen suomalaisyrityksen allekirjoittama merkittävä aurinkovoimasopimus. Nyt solmitut 200 gigawattitunnin sopimukset kattavat noin 80 prosenttia Huhtamäen nykyisestä sähkönkulutuksesta Euroopassa, jossa yhtiöllä on 18 tuotantolaitosta 10 maassa.

– Sopimus BayWa r.e.:n kanssa on ensimmäinen virtuaalinen sähkönostosopimuksemme ja osa siirtymäämme uusiutuviin energialähteisiin maailmanlaajuisesti. Odotamme solmivamme pian muita virtuaalisia sähkönostosopimuksia, seuraavaksi Yhdysvalloissa. Lisäksi asennamme mahdollisuuksien mukaan tuotantoyksikköihimme aurinkopaneeleja ja pyrimme jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttamme. Edistymisemme 100-prosenttisesti uusiutuvaan sähköön siirtymisessä tukee myös tavoitettamme saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2030 mennessä, sanoo vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Thomasine Kamerling.

Osana sähkönostosopimuksia BayWa r.e. rakentaa Espanjaan kaksi uutta aurinkovoimalaa, mikä lisää merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa Euroopassa. Uudet aurinkovoimalat tuottavat yhteensä 200 gigawattituntia uusiutuvaa sähköä vuodessa, mikä vastaa noin 25 000 kotitalouden kulutusta ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä noin 89 000 tonnilla.

– Huhtamäki on ottanut johtavan roolin uusiutuvaan energiaan siirtymisen edistämisessä pakkausteollisuudessa ja toivon, että tämä rohkaisee muitakin yrityksiä. Huhtamäen tukeminen sen vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa on tärkeä virstanpylväs myös BayWa r.e:lle pyrkiessämme edistämään yritysten energiasiirtymää, mikä on keskeistä maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, toteaa BayWa r.e.:n toimitusjohtaja Matthias Taft.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä