HP kehittää vesipohjaisia värejä digipainamiseen

JULKAISTU: 2019-10-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


HP on tiedottanut investoivansa 200 miljoonaa euroa vesipohjaisten värien kehittämiseen aaltopahvin ja tekstiilien painamiseen. Investointi liittyy HP:n kestävän kehityksen mukaiseen ohjelmaan ympäristöystävällisten digitaalisen painamisen sovellusten kehittämiseksi.

HP on tiedotteen mukaan jo vaikuttanut aaltopahvien painamiseen vesipohjaisilla väreillään, jotka soveltuvat herkkiin sovelluksiin kuten elintarvikepakkausten painamiseen. Yritys panostaa nyt seuraavan sukupolven värien, tulostuspäiden ja painotekniikan kehittämiseen. Tavoitteena on parantaa laatua, suorituskykyä ja ympäristöystävällisyyttä.

HP uskoo, että vesipohjaiset ratkaisut ovat tämän markkinan tulevaisuutta. Sama koskee tekstiilien painamista, jossa tarvitaan uutta tekniikkaa. Perinteinen tekstiiliteollisuus on suuri saastuttaja. HP aikoo tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa muutoksen aikaansaamiseksi uuden tekniikan avulla.

Useat asiakkaat pitävät HP:n panostuksia tervetulleina. DS Smith käyttää HP PageWide T11000S -mustesuihkupainokonetta aaltopahvin painamiseen Fuldassa Saksassa. Tehtaan johtaja Ruediger Lindner sanoo panostusten lisäävän luottamusta siihen, että painamisessa pystytään täyttämään asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden vaatimukset.

Suurkuvamarkkinoilla HP käyttää jo laajasti vesipohjaisia lateksivärejä. Niiden avulla on saatu kestävä, monipuolinen ja turvallinen vaihtoehto painamiseen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Blue Ocean Closures lanseeraa uuden korkin kartonkisille nestepakkauksille

Blue Ocean Closuresin uusi kuidusta valmistettu korkki on kehitetty erityisesti aseptisesti pakatuille pitkään säilyville tuotteille kuten mehuille, kasvipohjaisille juomille ja keitoille.
BOC-Overcap-1024x683-1000x1400x(1)

PPWR siirtyi askeleen lähemmäs

EU:n ympäristön, kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunta (ENVI Environment, Public Health and Food Safety) on hyväksynyt kompromissin, joka syntyi parlamentin, neuvoston ja komission välillä. Tämä tarkoittaa, että pakkaus- ja pakkausjätteiden asetuksen (PPWR) hyväksyminen tuli askeleen lähemmäksi.
EU-1x

Yhdistämällä paperin ja muovin Arla säästää 32 tonnia muovia vuodessa

Trendi muovipakkausten korvaamiseksi paperin ja muovin yhdistävillä pakkauksilla jatkuu, samoin valmistajien kyseenalaiset perustelut, että ne ovat ympäristön kannalta parempi vaihtoehto.
Arla Orig

Metsä Board investoi nykyisiin tehtaisiin

Metsä Board on tiedottanut hylänneensä suunnitelman perustaa taivekartonkitehdas Kaskisiin. Sen sijaan yhtiö suunnittelee laajoja investointeja nykyisiin tehtaisiin ja uusien tuotevaihtoehtojen kehittämistä Simpeleen, Kyron ja Husumin tehtailla.
metsäx