...
...

HP:n vesipohjaisilla väreillä voidaan painaa elintarviketurvallisia pakkauksia. Kuva: HP.

HP kehittää vesipohjaisia värejä digipainamiseen

25.10.2019

HP on tiedottanut investoivansa 200 miljoonaa euroa vesipohjaisten värien kehittämiseen aaltopahvin ja tekstiilien painamiseen. Investointi liittyy HP:n kestävän kehityksen mukaiseen ohjelmaan ympäristöystävällisten digitaalisen painamisen sovellusten kehittämiseksi.

HP on tiedotteen mukaan jo vaikuttanut aaltopahvien painamiseen vesipohjaisilla väreillään, jotka soveltuvat herkkiin sovelluksiin kuten elintarvikepakkausten painamiseen. Yritys panostaa nyt seuraavan sukupolven värien, tulostuspäiden ja painotekniikan kehittämiseen. Tavoitteena on parantaa laatua, suorituskykyä ja ympäristöystävällisyyttä.

HP uskoo, että vesipohjaiset ratkaisut ovat tämän markkinan tulevaisuutta. Sama koskee tekstiilien painamista, jossa tarvitaan uutta tekniikkaa. Perinteinen tekstiiliteollisuus on suuri saastuttaja. HP aikoo tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa muutoksen aikaansaamiseksi uuden tekniikan avulla.

Useat asiakkaat pitävät HP:n panostuksia tervetulleina. DS Smith käyttää HP PageWide T11000S -mustesuihkupainokonetta aaltopahvin painamiseen Fuldassa Saksassa. Tehtaan johtaja Ruediger Lindner sanoo panostusten lisäävän luottamusta siihen, että painamisessa pystytään täyttämään asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden vaatimukset.

Suurkuvamarkkinoilla HP käyttää jo laajasti vesipohjaisia lateksivärejä. Niiden avulla on saatu kestävä, monipuolinen ja turvallinen vaihtoehto painamiseen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä