...
...

HKScanin uusi sisäpaistijauheliha on pakattu muovia korvaavaan kartonkipakkaukseen. Kuva: HKScan.

HKScan vaihtoi Jospakin kartonkipakkauksiin

18.04.2019

HKScan on lanseerannut kaksi uutta jauhelihatuotetta kierrätettävissä Jospakin toimittamissa kartonkipakkauksissa. Yritys on myös luopumassa kokonaan mustan pakkausmuovin käytöstä.

HKScanin uutuudet ovat kaksi premium-luokan jauhelihatuotetta. Ne on pakattu kartonkirasiaan, joka sisältää 80 % vähemmän muovia kuin perinteinen jauheliharasia. Lihapakkauksen kantena on vain ohut muovikalvo.

Muiden lihapakkausten osalta HKScanin tavoitteena on kierrätykseen sopimattoman mustan pakkausmuovin korvaaminen muilla väreillä ja mahdollisuuksien mukaan myös muilla materiaaleilla Suomessa ja Ruotsissa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Jospak laajentaa tuotantoa

Kartonkipakkaus on suomalainen pakkausinnovaatio, jonka tekijä on Jospak Oy. Yrityksen toimitusjohtaja Tarja Heikkilän mukaan Jospakin vuoka tarjoaa pakkaajalle helpon ratkaisun, joka ei vaadi investointeja tuotantolinjalla. Pakkauksen käyttöönotossa ei tarvita uusia työkaluja ja se voidaan ottaa käyttöön sujuvasti.

”Kartonkipakkausta on helppo kokeilla, ja sen avulla voidaan vähentää muovin käyttöä merkittävästi. Myös kartonkia voidaan vähentää, sillä pakkaukseen voidaan painaa, eikä erillistä vyötettä välttämättä tarvita”, Heikkilä sanoo.

Palkittu vuoka on saanut Suomesta lisää käyttäjiä. Tuotantoa laajennetaan Heikkilän mukaan Forssassa lisäkapasiteetin saaamiseksi.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä