...
...

Kuva: Fresh Servant

Hetki-tuotteet torjuvat hävikkiä

16.09.2021

Meneillään olevan Hävikkiviikon aikana pyritään parantamaan ihmisten tietoisuutta hävikin syntymisestä ja lisäämään tietoa, miten siihen voi vaikuttaa. Kaikki turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä.

Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin yli 100 miljoonaa kiloa ruokaa. Suurin osa suomalaisten kotitalouksien hävikistä koostuu erilaisista kasviksista. Tilastojen mukaan vihanneksia ja juureksia heitetään pois vuosittain jopa 22 miljoonaa kiloa ja hedelmiä ja marjoja noin 12 miljoonaa kiloa.

Kasvisten syömistä on sekä terveyden että ympäristön kannalta suositeltavaa lisätä, ei suinkaan vähentää. Kasvisten syöminen lisääntyy, kun niitä on tarjolla, eli vihannesten ostamista ei kannata hävikin pelossa vähentää. Miten hävikkiin sitten voidaan kasvisten suhteen vaikuttaa?

Fresh Servantin tuotevalikoimassa hävikin minimoiminen on kestoteema. Tuotekoot on alusta asti suunniteltu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, tuoreiden kasvisten oikeanlainen pakkaaminen pidentää säilyvyysaikoja ja helppo, herkullinen tuote tulee todennäköisimmin syötyä.

Kasvisten pakkaamisessa on paljon hyviä puolia hävikin vähentämisen kannalta. Ruoan suojaksi laitettu pakkaus suojaa elintarviketta läpi koko ketjun: elintarviketeollisuudesta kaupan hyllylle ja ostoskorin kautta asiakkaan kotiin sekä kotona tuotteen säilytyksen ajan.

Oikeanlainen pakkaus estää kosteuden haihtumisen kasviksista ja hedelmistä, jolloin ne säilyvät tuoreina ja mehevinä. Suojakaasu vähentää aerobisten mikrobien kasvua ja suojaa tuotetta ruskistumiselta ja kuljetuksista syntyviltä vahingoilta, ja tuoreiden kasvisten säilyvyyttä parannetaan hengittävillä pakkauskalvoilla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä