...
...

Uudella tekniikalla painetuissa Myllärin-tuotteissa näkyy GreenerPrinting-merkki. Kuva: Marvaco.

Helsingin Mylly kirkasti jauhopakkausten värejä

29.05.2019

Helsingin Mylly on yhtenäistänyt Myllärin-tuotteidensa painatusta EGP-painatusmenetelmän avulla. Uudella tekniikalla saatiin gluteenittomien kauratuotteiden pakkausten värit yhtenäisiksi ja kirkkaiksi.

Helsingin Myllyn tuotepäällikkö Minna Anttonen kertoo EGP-painatusmenetelmään vaihtamisen alkuperäisenä syynä olleen painatuslaadun yhtenäistämisen. Menetelmävaihdolla saatiin gluteenittomien kauratuotteiden pakkausten värit yhtenäisiksi ja kirkkaiksi. Ensimmäistä painatuserää tarkastellessa brändinomistajan spontaani kommentti olikin, että pakkaukset näyttävät nyt siltä, miltä niiden olisi pitänyt aina näyttää.

EGP otettiin siis käyttöön alun perin teknisestä tarpeesta, mutta Anttonen näkee menetelmän hyödyt laajemmin.

”Otimme EGP-menetelmän mielellämme käyttöön. Se sopii linjaamme toimia vastuullisesti. Haluamme olla myös läpinäkyviä ja kertoa, kun olemme edistäneet vastuullisuutta toiminnassamme”, Anttonen sanoo.

Menetelmässä manuaalisesti sekoitetut painovärit on korvattu vakioiduilla, digitaalisesti värierotelluilla perusväreillä. Tämä vähentää värien kulutusta ja tuotantoaikaa. EGP-tekniikka on otettu käyttöön yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon kanssa. Tuotteissa voidaan käyttää GreenerPrinting-merkkiä, joka tulee näkymään tekniikalla painettujen Myllärin tuotepusseissa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä