...
...

Hedelmävalmisteet lasipurkeissa makeutetaan ksylitolilla

01.06.2021

Fazerin uudet ALKU marja- ja hedelmävalmisteet on valmistettu marjoista ja hedelmistä eivätkä ne sisällä lainkaan lisättyä sokeria, makeutusaineena käytetään ksylitolia. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Fazerin uusissa marja- ja hedelmävalmisteissa on marjaa tai hedelmää 50 g/100 g. Sokeria niissä on 2,5-7 g/ 100 g, joka tulee ainoastaan marjojen ja hedelmien omasta sokerista. Markkinoilla olevissa hilloissa sokeria on keskimäärin 38 g/100 g.

Uutuustuotteet on valmistettu tuoreena pakastetuista marjoista ja hedelmistä eikä niissä ei ole käytetty tiivisteitä. Uutuudet on makeutettu ksylitolilla ja energiaa niissä on vain 43-52 kcal/100 g, kun markkinoilla olevissa hilloissa energiaa on keskimäärin 165 kcal/100 g.

Tuotteiden lasipurkin voi kierrättää lasinkeräyksessä, kansi metallikierrätykseen.

Tuotteista käytetään nimitystä hedelmä- ja marjavalmiste, koska tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty sokereita, ja tässä tapauksessa nimitys hillo ei ole sallittu. Marjojen ja hedelmien alkuperäalue on EU. Lasipurkin avaamisen helpottamiseksi käytössä on Easy Open -kansi.

Tuotteiden ksylitolista osa on Fazerin kotimaisesta kauran kuoresta valmistamaa ksylitolia. Tarkoitus on vaihtaa ksylitoli kokonaan Fazerin omaan ksylitoliin, kun Fazerin kauramyllyn sivuvirrasta ksylitolia valmistava ksylitolitehdas valmistuu Lahteen kesällä 2021. Tehdas tulee olemaan maailman ensimmäinen ksylitolitehdas, jonka raaka-aine tulee yrityksen omasta tuotannosta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä