...
...

Wasted on brändätty ruokahävikkiä vähentävä olutmerkki. Kuva: Vaasan.

Hävikkileipäolut Alkon ja Herkun valikoimiin

10.06.2019

Suomen ensimmäinen hävikkileipäolut Wasted pääsee Alkon ja Food Market Herkun valikoimiin. Vaasan Ruispalojen hävikkipaloista valmistettu olut on ollut myynnissä vain valikoiduissa ravintoloissa ja tapahtumissa, mutta nyt se saadaan suuren yleisön ulottuville.

Vaasan ja From Waste to Taste ry loivat vuonna 2017 hävikkileipäolut Wastedin, joka valmistetaan Suomen suosituimman ruisleivän, Vaasan Ruispalojen ylijäämäpaloista. Valmistus aloitettiin pienellä laitteistolla, mutta onnistuneen joukkorahoituksen ansiosta Wastedia tehdään nyt laajassa mittakaavassa. Wastedia on nyt saatavilla Alkon Helsingin lippulaivamyymälässä sekä verkkokaupassa. S-ryhmä laittaa Wastedin myyntiin Food Market Herkkuun.

Wasted valmistetaan 8-bit brewing -panimossa Helsingin Konalassa. Se sisältää 2,5 prosenttia alkoholia.

Leipä on yksi yleisimpiä hävikkiin päätyviä ruokia, ja Wasted-olutprojektin avulla Vaasan haluaa kannustaa kauppoja, teollisuutta ja kuluttajia leivän hävikin minimointiin. From Waste to Taste -yhdistys pelastaa viikoittain tuhansia kiloja ruokaa, joka on vaarassa joutua hukkaan. Vuonna 2016 käynnistetty yhdistys pyörittää Suomen ensimmäistä hävikkiravintolaa Helsingin Lapinlahdessa ja kehittää tuotteita, joiden avulla ruokahävikkiä nostetaan ihmisten tietoisuuteen hauskalla tavalla. Wasted oli ensimmäinen suuri tuotemerkki.

”Ruokahävikin pienentäminen onnistuu vain, jos tietoisuus asiasta leviää tehokkaasti. Hävikkileipäolut on kiinnostava ja erottuva tapa muistuttaa hävikin torjunnan tärkeydestä. Tarvitaan monenlaisia avauksia alleviivaamaan, että hävikkiä vähentämällä säästyy ympäristön lisäksi kaikilta osapuolilta, eli teollisuudelta, kaupalta ja kuluttajilta myös selvää rahaa”, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä