...
...

Hammastahnatuubit kiertoon

21.05.2021

Neljän vuoden kehitystyön tuloksena Unilever tuo tänä vuonna Ranskan ja Intian markkinoille kierrätettävät hammastahnatuubit. Yhtiö on ilmoittanut siirtyvänsä käyttämään kierrätettäviä tuubeja globaalisti kaikkien hammastahnamerkkiensä pakkaamisessa vuoteen 2025 mennessä.

Perinteisesti hammastahnatuubit on valmistettu muovin ja alumiinin yhdistelmästä, mikä vaikeuttaa niiden kierrättämistä käytön jälkeen. Uudessa pakkauksessa alumiini on korvattu materiaalilla, joka on suurimmaksi osaksi HDPE:tä. Materiaali tulee olemaan ohuin hammastahnapakkauksissa käytettävä muovi, joten pakkausten valmistukseen käytetään aiempaa vähemmän muovia. Kehitystyön tulokset tulevat olemaan myös muiden yritysten käytettävissä.

– Tähän pisteeseen pääseminen on ollut pitkä ja haastava matka, mutta toivomme, että innovaatiomme innostaa myös muita yrityksiä tekemään muutoksen, sanoo Unileverin Global Skin Cleansing and Oral Care -yksikön varatoimitusjohtaja Samir Singh yhtiön tiedotteessa.

Uudet hammastahnatuubit voidaan kierrättää tavallisessa HDPE-kierrätysvirrassa. Euroopassa uuden pakkauksen on hyväksynyt RecyClass, ja Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa se on saanut tutkimuslaboratorioiden hyväksynnän.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä