...
...

Kuva: Grano

Grano investoi uuteen tehtaaseen

02.12.2021

Grano rakentaa Vantaan Koivuhakaan 15 000 neliön tehtaan ja keskittää sinne muun muassa pakkaus- ja etikettituotannon, offset- ja digipainamisen, suurkuvatuotannon, pakkaus- ja rakennesuunnittelun sekä logistiikan. Grano panostaa uuteen painotekniikkaan, painolevytuotantojärjestelmiin sekä tehokkaaseen, Suomessa ennennäkemättömään suurkuvatuotantoon.

Moni painoalan yritys on vienyt kustannuspaineissa tuotantoaan halvempiin maihin. Grano katsoo asiaa toisin ja näkee muutoksen mahdollisuutena investoida nimenomaan suomalaiseen työhön. Yhtiö aikoo investoida ensi vuonna kymmeniin uusiin työpaikkoihin Suomessa.

– Huippuammattilaisten monipuolista osaamista ei voi korvata laitteilla eikä halvemmalla työvoimalla. Me haluamme iskeä Kiina-ilmiötä vastaan ja panostaa työllistämiseen Suomessa. Toisaalta toimiminen Avainlippu-merkinnän alla velvoittaa meitä, mutta on samalla valtava mahdollisuus, sanoo Granon tuotantojohtaja Markus Jensen-Eriksen.

Vantaan tehtaassa yhdistyvät huipputason teknologia ja perinteinen käsityöläisyys. Valmistuessaan se on Pohjoismaiden ja Baltian monipuolisin painoalan osaamiskeskittymä, sillä missään muualla ei ole näin laajaa osaamista saman katon alla. Uusi tehdas on tarkoitus avata ensi vuonna.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä