...
...

FuzeTea -pullot uusiomuovista

27.04.2021

Valtaosa Coca-Colan pakkauksista Suomessa on kokonaan tai osittain valmistettu kierrätetystä muovista. Nyt myös FuzeTea -pullot on valmistettu 100 % uusiomuovista.

Sinebrychoff lisää kierrätetyn muovin käyttöä Coca-Colan juomien pulloissa Suomessa, kun FuzeTea -jääteejuomien pakkauksena aletaan käyttää kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja pulloja. Sinebrychoff on vuodesta 2013 vähentänyt uuden muovin käyttöä ja on merkittävä kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä pakataan joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin.
Sinebrychoffin ja Coca Colan yhteinen strateginen tavoite on kehittää juomapakkauksia vastuullisesti ja pienentää niiden ympäristövaikutusta. Yksi tavoite on vähentää uuden muovin käyttöä juomapulloissa. Tavoitteen mukaisesti nyt myös FuzeTea -juomat on pakattu 100 % kierrätysmuovista valmistettuihin pulloihin, mikä vähentää uuden muovin valmistusta lähes 20 000 kiloa vuodessa.
Sinebrychoff on juomateollisuuden pitkäaikaisin kierrätetyn muovin käyttäjä Suomessa ja on jo vuodesta 2013 kehittänyt juomapakkauksia Suomessa lisäämällä kierrätetyn materiaalin käyttöä. Valtaosa Sinebrychoffin valikoimissa olevista Coca-Colan virvoitusjuomista ja vesistä on pakattu joko kokonaan tai osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin. Kaikissa Keravalla valmistettujen Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa käytetään 50 % kierrätettyä muovia ja 1,5 litran pulloissa 25 %. Reilu vuosi sitten Bonaqua-vesissä otettiin käyttöön 100 % kierrätetystä muovista valmistetut puolen litran pullot.
FuzeTea-pullot tuntuvat ja näyttävät aivan samalta kuin kokonaan uudesta muovista valmistetut pullot. Kierrätysmuovista valmistetut pullot voi palauttaa muiden panttipullojen tavoin kauppaan, mistä ne kiertävät käytettäväksi uudelleen.
Kierrätysmuovin käyttö vähentää pullojen ympäristövaikutusta verrattuna kokonaan uudesta muovista valmistettuihin pulloihin. Mitä useampi pullo kierrätetään uusien pullojen materiaaliksi, sitä vähemmän tarvitaan öljyä uusien muovipullojen valmistamiseen. Kuten kaikella kierrätyksellä, myös kierrätetyn muovin käytöllä voidaan pienentää huomattavasti pullojen ilmastovaikutuksia.
Euroopan komissio pyrkii vauhdittamaan Euroopan siirtymistä kiertotalouteen. Siksi muovipakkauksia koskevassa direktiivissä on säädetty, että juomapakkauksissa on oltava 25 % kierrätettyä materiaalia vuoteen 2025 mennessä ja 30 % vuoteen 2030 mennessä.
Juomapakkauksien lisäksi Sinebrychoff on lisännyt kierrätetyn muovin käyttöä myös joidenkin juomiensa monipakkauksien kääreissä. Vuoden alusta alkaen yhtiö on valmistanut juomat Keravalla käyttäen pelkästään uusiutuvaa energiaa ja tavoitteena on, ettei juomien valmistuksesta enää aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Tähän Sinebrychoff pyrkii pääsemään kevään aikana kompensoimalla jäljelle jääneet ilmastovaikutukset.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä