...
...

Huhtamäki lanseeraa nyt kuitupohjaisen Fresh-valmisruokapakkauksen markkinoille. Kuva: Huhtamäki.

Fresh-alustat korvaamaan mustaa muovia

23.05.2019

Brittiläinen vähittäiskauppaketju Waitrose & Partners vaihtaa valmisruokien Italia-sarjansa pakkaukset uuteen kuitupohjaiseen Fresh-pakkaukseen Isossa-Britanniassa. Fresh-alustat valmistaa Huhtamäki, pakkauksen kuitumateriaali tulee ruotsalaiselta metsäyhtiö Södralta ja annokset pakataan Saladworksilla.

Uusi pakkaus soveltuu sekä mikroaalto- että tavalliseen uuniin. Alustat ovat kierrätettäviä ja ne on myös sertifioitu kotikompostointia varten. Waitrose & Partners testasi Fresh-pakkauksia vuoden 2018 toukokuusta alkaen ja sai hyvin positiivista palautetta asiakkailta, kertoo Packaging Development Manager Nikki Grainge .

”Käyttämällä Freshiä Italia-sarjassamme pystymme korvaamaan lähes 9 miljoonaa mustamuovista pakkausta. Olemme sitoutuneet lopettamaan mustan muovin käytön pakkauksissamme vuoden 2019 loppuun mennessä”, Grainge sanoo.

Uuden pakkauksen kehitystyötä vauhditti merkittävästi Euroopan Unionin tutkimukseen ja innovointiin keskittynyt Bio Based Industry Undertaking -ohjelma, joka mahdollisti alkuvaiheen rahoituksen ja ydintiimin kokoamisen. Projektiryhmä halusi testata konseptia nimenomaan Isossa-Britanniassa, joka on Euroopan merkittävin valmisruokamarkkina. Projekti alkoi vuonna 2016.

”Huhtamäellä on laajaa osaamista kuitupakkausteknologiasta, jolla nämä uudet pakkaukset on valmistettu Waitroselle. Testasimme tiimimme kanssa vaihtoehtoja ja löysimme toimivan ratkaisun aina kuitumassasta vähittäiskaupan hyllyyn asti”, Steve Davey Huhtamäeltä sanoo.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä