...
...

Flowpack vähentää lihatukun pakkausmuovin käyttöä

20.04.2021

Monen muun liha-alan toimijoiden lisäksi myös Tammisen lihatukussa on siirrytty pakkaamaan jauhelihat flowpack-pakkauksiin. Flowpackien käyttö vähentää pakkausmuovin määrää 71 prosentilla. Tamminen on luopunut pakkauksissaan myös hiilimustan käytöstä ja uudistanut tuotepakkausten materiaalimerkinnät helpottaakseen kuluttajien lajittelua.

Tammisen ensimmäinen uusi pakkauslinjasto otettiin käyttöön elokuussa 2020, jolloin puolet jauhelihatuotteista alettiin pakata aiempia kevyempiin pakkauksiin. Toinen linjasto otetaan käyttöön toukokuun 2021 alussa, minkä jälkeen kaikki Tammisen jauhelihatuotteet myydään flowpackeissa.

Uudistuksen myötä jokaisen jauhelihapakkauksen muovimäärä vähenee 71 prosentilla. Kokonaisvaikutus on todella tuntuva, sillä noin 60 % Tammisen tuotteista toimitetaan kuluttajille näissä pakkauksissa.

– Ympäristöasiat ovat meillä aina esillä ja kehitystyö on jatkuvaa. Kuluttajissa on tapahtunut vuosien mittaan iso muutos. Enää ei haluta mahdollisimman näyttäviä tuotepakkauksia vaan ympäristöarvot ovat ajaneet edelle, kertoo Tammisen myynti- ja markkinointijohtaja Tero Oinonen.

Elintarvikealalla pakkausmateriaalien valintaan vaikuttaa ympäristöystävällisyyden ohella moni muukin asia. Ennen kaikkea on varmistettava tuotteiden hyvä säilyvyys, turvallisuus ja jäljitettävyys. Lisäksi pakkauksen on kestettävä kuljetusta ja säilytystä, ja sen on myös oltava kuluttajalle helppo avata ja käyttää.

– Pakkausuudistuksia on harkittava aina huolella, koska emme voi tinkiä tuoteturvallisuudesta. Ympäristönkin kannalta huonoin tilanne olisi se, että tuote joutuisi hävikkiin huonon säilyvyyden takia. Emme voi mennä säilyvyydessä taaksepäin vaan päinvastoin aina eteenpäin, toteaa Tammisen tuotekehitys- ja tekninen päällikkö Mikko Jääskeläinen.

Tammisen uudet tuotepakkaukset tuovat ympäristöllisiä hyötyjä toimitusketjun eri vaiheissa. Flowpack -pakkaukset menevät aiempaa pienempään tilaan kuljetuksessa ja säilytyksessä, minkä lisäksi ne ovat litistettävissä käytön jälkeen pieneen tilaan kierrätystä varten.

–    Uudistus on iso askel oikeaan suuntaan, mutta työmme ei toki lopu siihen. Teemme jatkossakin aktiivista kehitystyötä materiaalitoimittajien kanssa ja etsimme uusia ratkaisuja niin ympäristön kuin kuluttajienkin hyväksi, Jääskeläinen kertoo.

Tamminen on lisäksi uudistanut tuotteidensa pakkausmateriaalimerkinnät. Materiaalitunnisteen lisäksi kierrätysmerkit sisältävät nyt sanallisen tarkennuksen siitä, mitä pakkausta tai pakkauksen osaa materiaalitieto koskee. Lisäksi pakkausmerkintöihin on lisätty sanallinen kierrätysohje helpottamaan lajittelua.

Kaikki Tammisen tuotepakkaukset ovat kokonaisuudessaan kierrätettäviä.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä