...
...

Kuva: Stora Enso

Fazerin kauravälipalat uusiin kartonkipikareihin

16.06.2020

Toukokuusta lähtien Fazerin Aito- ja Yosa-kauravälipaloja on pakattu kartonkipikariin, joka sisältää yli puolet aiempaa vähemmän muovia. Pakkausuudistus on osa Fazerin vastuullisuustoimintaa, jota ohjaavat päätavoitteet vuodelle 2030. Näihin tavoitteisiin kuuluu muun muassa päästöjen vähentäminen 50 prosentilla. Fazer haluaa vähentää muovin käyttöä pakkauksissaan ja ottaa asteittain käyttöön uusiutuvat ja kierrätettävät pakkaukset.

– Vastuullisuus on ollut kaurapohjaisen Aito-tuoteperheen ytimessä aivan alusta asti. Fazer Aito- ja Fazer Yosa -tuotteet valmistetaan biokaasun voimalla, ja meille on tärkeää, että myös pakkaus on mahdollisimman ekologinen, sanoo Fazerin brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio.

Kauravälipalojen pakkauksista muovia saatiin vähennettyä käyttämällä Stora Enson Cupforma Natura -kartonkia. Osa Fazer Aito -kauravälipaloista on saatavilla myös litran kartonkitölkeissä, jotka on valmistettu Stora Enson nestepakkauskartongista.

– Asiakkaat ovat ottaneet uudet, entistä vastuullisemmat pakkaukset tyytyväisinä vastaan. Myös kuluttajilta olemme saaneet hyvää palautetta muovin määrän vähentämisestä. Uudet pikarit ovat helpompia kuluttajille, sillä ne on aiempaa helpompi kierrättää: koko pikaripakkauksen voi lajitella kartonginkeräykseen ja alumiinikannen metallijätteeseen, Susanna Kallio kertoo.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä