...
...

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

10.01.2022

Fazer jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Tämän seurauksena yhtiö käynnistää muutosneuvottelut Vantaan ja Lappeenrannan makeistehtailla työskentelevän henkilöstön työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta aikaisintaan vuonna 2025. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

Fazerin strategisena tavoitteena on vahvistaa asemaansa Suomen johtavana kuluttajatuoteyhtiönä. Kasvua vauhditetaan kuluttajalähtöisillä innovaatioilla, trendikkäillä kategorioilla ja ruokateknologioilla. Osana strategian toteuttamista Fazer suunnittelee nyt investointia uuteen huippuluokan makeistehtaaseen Suomessa, joka toteutuessaan vastaisi tulevaisuuden kuluttajaodotuksiin, kehittäisi työskentelyolosuhteita ja parantaisi energiatehokkuutta. Mikäli suunnitelma toteutuisi, uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Toteutuessaan uuden tehtaan rakentaminen alkaisi vuonna 2023 ja se olisi toimintavalmiudessa aikaisintaan vuonna 2025.

”Käynnistimme syyskuussa 2021 sisäisen hankkeen, jonka aikana on selvitetty vaihtoehtoja makeistuotantomme uudistamiseksi Suomessa. Nykyiset tehdasrakennukset ovat palvelleet meitä ansiokkaasti jo vuosikymmenien ajan. Uudenaikainen tehdas mahdollistaisi korkealaatuisen, kilpailukykyisen kotimaisen valmistuksen ja laajentumismahdollisuudet myös tulevaisuudessa”, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström.

Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään kevään aikana. Sitä ennen Fazer käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut, joissa neuvotellaan Vantaan ja Lappeenrannan makeistehtailla työskentelevän henkilöstön työpaikan sijainnin mahdollisesta muutoksesta tulevaisuudessa. Muutosneuvottelut alkavat aikaisintaan 17.1.2022.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä