...
...

Fazer harkitsee meijeriliiketoimintansa lakkauttamista Korian tehtaallaan

03.01.2023

Fazer Lifestyle Foods suunnittelee muutoksia Korian tehtaansa valmistukseen. Suunnitelmien toteutuessa Korialla valmistettaisiin tulevaisuudessa vain kaurajuomia ja muita kaurapohjaisia tuotteita, minkä seurauksena meijeriliiketoiminta lakkaisi. Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat 226 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työsuhdetta.

Suunnitellut muutokset ovat osa Fazer Lifestyle Foodsin strategiaa, joka tähtää yhtiön vahvan kauraosaamisen hyödyntämiseen ja kasvipohjaisten tuotteiden lisäämiseen valikoimassa. Keskittyminen kaurapohjaisten tuotteiden valmistukseen tulisi tarkoittamaan sitä, että yhtiön ydinliiketoimintoihin kuulumaton meijeriliiketoiminta lakkautettaisiin.

Fazer on Pohjoismaiden johtava kauratoimija, ja se on investoinut yli 300 miljoonaa euroa kauratuotteiden valmistukseen kotimarkkinoillaan viimeisten kolmen vuoden aikana. Esimerkiksi Korian tehtaan kaurajuomien valmistuskapasiteetti kaksinkertaistettiin viime kesänä.

Fazer on pieni toimija Suomen meijeriteollisuudessa ja valmistaa pääosin private label -tuotteita. Fazer käynnistää muutosneuvottelut tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin sekä toiminnan uudelleenjärjestelyyn perustuen. Muutosneuvottelut koskevat 226 työntekijää, ja yhtiön arvion mukaan vähennystarve koskisi enintään 95 vakituista työpaikkaa. Meijeriliiketoiminnan mahdollinen lakkauttaminen ajoittuisi vuoden 2023 elokuuhun.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä