...
...

Familonin uudet tyyny- ja peittopakkaukset koostuvat Paptic-pussista, aaltopahvisesta vyötteestä ja Paptic-kahvasta. Kuva: Familon.

Familon korvaa muovia Papticilla

03.02.2022

Familon vastaa kuluttajien toiveeseen vastuullisemmista tuotepakkauksista lanseeraamalla biopohjaisen, helposti kierrätettävän myyntipakkauksen tyynyille ja peitoille. Vuoden alussa kauppoihin ilmestyneet uudet pakkaukset on valmistettu Paptic-materiaalista.

Pakkausmuovin vähentäminen ja siirtyminen vastuullisempiin pakkausmateriaaleihin on osa Familonin vastuullisuusstrategiaa. Familon siirtyy muovittomiin kuluttajapakkauksiin tuoteryhmä kerrallaan.

– Halusimme vastata kuluttajien toiveisiin kehittämällä muovittoman, oikeasti vaivattomasti kierrätettävän pakkauksen. Pakkausuudistus on osa Familonin brändiuudistusta, jossa olemme myös uudistaneet Familonin malliston sekä kiteyttäneet ydinviestimme ja visuaalisen ilmeemme. Vanhoista muovipakkauksista luopuminen tulee säästämään muovia miljoonan muovikassin verran vuodessa, kertoo Familon-brändistä vastaavan Wendre Finland Oy:n toimitusjohtaja Olli Liljavirta.

Familonin muotoilufilosofian mukaisesti uudesta pakkauksesta karsittiin kaikki turha. Täysin uudenlaiset tyyny- ja peittopakkaukset koostuvat Papticista valmistetusta pussista sekä aaltopahvisesta vyötteestä, joka toimii myös pussinsulkijana.

Paptic oli luonnollinen valinta Familonin uudeksi pakkausmateriaaliksi. Se on puupohjainen ja biohajoava materiaali, joka kestää käytössä ja hylkii kosteutta. Käytön jälkeen Papticin voi kierrättää kartongin tai pakkauspapereiden keräyksessä.

Familon kannustaa kuluttajia jatkokäyttämään pussia ennen kuin se päätyy kierrätykseen: tyynypussi sopii postituspussiksi, kookkaampaa peittopussia voi käyttää jätteiden lajittelussa tai pyykkipussina, ja se on myös tyylikäs sisustuselementti.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä