...
...

Avery Dennison on lanseerannut jo aiemmin kierrätettyyn PET-materiaaliin (rPET) perustuvia etikettien taustamateriaaleja. Kuva: Avery Dennison.

Etikettimateriaalia kierrätyspolyeteenistä

27.05.2019

Avery Dennison kertoo lanseeraavansa etikettimarkkinoiden ensimmäisen materiaalin, joka on tehty kierrätetystä polyeteenistä (rPE). Tätä facestock-materiaalia on testattu painatuksessa ja käytössä onnistuneesti.

Yrityksen mukaan kuluttajat haluavat yhä enemmän kierrätystä ja uusi materiaali on tärkeä askel, joka vastaa brändien kestävän kehityksen tavoitteita ja tulevan säätelyn vaatimuksia.

”Polyeteenistä tehtyjä etikettejä käytetään paljon pakkauksissa ja niiden ympäristöystävällisyyden lisääminen on tärkeää. Kohtasimme merkittäviä teknisiä haasteita tämän tuotteen kehittämisessä ja kehitystyö jatkuu. Uskomme että kalvomateriaalit, joissa on kierrätysmateriaalia tulevat paranemaan edelleen”, sanoo Jenny Wassenaar, Avery Dennison Label and Graphic Materials sustainability director EU.

Kierrätetty PE sisältää enemmän epäpuhtauksia kuin alkuperäinen PE. Tämä antaa niistä tehdylle kalvolle ainutlaatuisen ulkonäön heikentämättä painatuksen ja käytön laatua. Avery Dennison uskoo, että materiaali sopii etikettien valmistukseen hyvin ja kiinnostaa brändejä. Materiaalia tullaan käyttämään useissa ympäristöä säästävissä ratkaisuissa, joita esitellään Labelexpo-messuilla syyskuussa Brysselissä.

Avery Dennison on lanseerannut jo aiemmin kierrätettyyn PET-materiaaliin (rPET) perustuvia etikettien taustamateriaaleja neljänä tuotteena.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä