...
...

Uudessa turvasovelluksessa on yhdistetty Jujo Thermalin turvapaperi ja älykkäät etiketit pilvipalveluun. Kuva: Jujo Thermal.

Etiketteihin lisää turvaominaisuuksia sovelluksella

08.10.2019

Paperitehdas Jujo Thermal on toteuttanut yhteistyössä Starcke Oy:n kanssa StarckeGate-konseptin tuoteväärennöksiä vastaan. Sovelluksessa on yhdistetty Jujo Thermalin turvapaperi ja älykkäät etiketit pilvipalveluun.

StarckeGate on sovellus, joka yhdistää älykkäillä etiketeillä varustetut tuotteet StarckeGate-portaaliin. Etiketissä on jäljitystä varten joko QR-koodi tai NFC-siru. Portaalin avulla valmistajat voivat jäljittää tuotteitaan ja kuluttajat varmistua tuotteen aitoudesta.

Etikettien pohjapaperina on käytetty Jujo Thermalin valmistamaa turvapaperia, joka perustuu Extrassure-turvapaperiteknologiaan. Extrassure-efekti on tiedotteen mukaan erittäin vaikea väärentää, mutta nopea ja helppo autentikoida. Sen todentamisen riittää UV-valo.

Extrassure-efektin jäljentäminen painokoneella on käytännössä mahdotonta, koska turva-aine integroidaan paperiin jo sen valmistusvaiheessa paperikoneella. Siten valtaosa potentiaalisista väärentäjistä putoaa pois siitä yksinkertaisesta syystä, että väärentäjät operoivat painokonemittakaavassa, kun taas hyvin harva väärentäjä pystyy operoimaan paperikonemittakaavassa. Pohjapaperin muut turvaominaisuudet voidaan räätälöidä loppukäytön mukaan. Muita turvaominaisuuksia ovat turvaleikkaus, hologrammi, preeglaus ja foliointi.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä