...
...

Kuva: Amcor

Ensimmäinen täysin kierrätettävä kutistepussi lihalle ja juustolle

15.12.2020

Amcor on lanseerannut ensimmäisen kutistepussin, joka ei sisällä PVDC:tä ja joka voidaan käytön jälkeen kierrättää PE-muovin kierrätyksessä. Eco-Tite R -kutistepussia voidaan käyttää tuoreen lihan ja joidenkin juustojen pakkaamiseen. Sillä voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta, vähentää ruokahävikkiä sekä pidentää tuotteiden säilyvyysaikaa.

– Tiimimme on onnistunut kehittämään korkean suorituskyvyn kutistepussin, joka on kierrätettävä ja samalla varmistaa tuoteturvallisuuden. Tämä on suuri edistysaskel ja esimerkki siitä, että ongelmamateriaalien poistaminen pakkauksista on mahdollista, toteaa Amcorin liha- ja tuoretuotteista vastaava markkinointipäällikkö Rosalia Rosalinova.

Amcor Eco-Tite R on monikerroksinen mono-PE-materiaali, jonka tehokkaat happi- ja höyrybarrieerit toimivat myös kosteissa ympäristöissä. Se tarjoaa vaihtoehdon PVDC-pakkauksille, joita ei pystytä kierrättämään mekaanisessa tai kemiallisessa kierrätyksessä.

Kuluttajat voivat jo nyt kierrättää pussin niissä maissa, joissa on käytössä sopiva kierrätysjärjestelmä, mukaan lukien Saksa, Ranska, Italia, Alankomaat, Norja, Itävalta ja Espanja. Uuden kutistuspussin kierrätettävyys kasvaa infrastruktuurin kehittyessä muissa maissa. Uusi tuote on osa Amcorin laajempaa sitoutumista kehittää kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä