...
...

Ensiapupakkaukset syynissä

16.04.2021

Pakkaus-lehden toimitus tarkasteli erilaisia ensiapupakkauksia ja tutki, mitä ne ovat syöneet. Hintahaarukaksi valikoitui 10–20 euroa: helposti mukana kuljetettavat peruspakkaukset, joilla pitäisi hoitua pienten tapaturmien ensihoito. Pakkausten sisällöissä oli yllättävän paljon eroja.

Testiin valittiin kahdeksan perusensiapupakkausta, joista ainoastaan yksi oli väritykseltään suositusten mukaisesti vihreä-valkoinen. Mukaan saatiin myös yksi musta sekä yksi valkoinen taskuensiapu.

Pakkausten sisältöjä tutkittaessa kävi ilmi, ettei hinta aina korreloi sisällön kanssa. Joissain pakkauksissa oli mukana vain pienien haavojen ja nirhaumien hoitoon soveltuvia tarvikkeita, kun taas toiset pakkaukset oli varustettu saksin, avaruuspeittein ja taskulampuin. On tietenkin huomioitava, että jokainen pakkaus on suunniteltu tiettyä käyttötarkoitusta varten, mikä selittää ainakin osin erilaiset sisällöt.

Lähes jokainen ensiapupakkaus oli suunniteltu niin, että se avautuu kahteen osaan kuten lentolaukku, ja kummallakin puoliskolla on omat tarvikkeensa. Hyvin harvassa pakkauksessa oli kuitenkaan eritelty, mitä mistäkin lokerosta löytyy. Tässä saattaisi olla tuotekehityksen paikka.

Lue Pakkaus-lehden 2/2021 juttu Pakkausyhdistyksen sivuilla.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä