...
...

Kuva: Emballator Innovation Center

Emballator testaa vesiliukoista muovimateriaalia

23.09.2021

Muovijätteen vähentämiseen tähdätään nyt monissa yrityksissä. Emballator Innovation Center testaa parhaillaan vesiliukoista muovimateriaalia, joka voisi osaltaan vastata maailman muovijätteen vähennystavoitteisiin. PVOH-pohjainen muovi ei ole uusi keksintö, vaan sitä on käytetty aiemmin muun muassa konetiskitablettien ja -kapselien kuorimateriaalina.

– Monilla luonnossa esiintyvillä mikro-organismeilla on kyky heikentää PVOH:ta, kun se päätyy maaperään, mereen tai jäteveteen. Jäljelle ei jää haitallisia jäämiä, kuten mikromuovia, vaan ainoastaan hiilidioksidia, vettä ja biomassaa, kertoo Emballator Innovation Centerin materiaaliasiantuntija Christian Olsson.

Vesiliukoisesta materiaalista valmistettu pakkaus on suunniteltu välttämään ympäristön roskaantumista. Ensimmäinen ruiskuvalettu pakkaus on vetoisuudeltaan 60 millilitraa, ja vedellä täytettynä se liukenee jääkaappilämpötilassa yhden yön aikana.

– Materiaalilla on hyvät barrieeriominaisuudet ja se hajoaa matalissa lämpötiloissa, joten pääasiallinen käyttökohde ovat kuivat elintarvikkeet. Esimerkiksi mausteet säilyvät tämänkaltaisessa pakkauksessa kuivina ja käyttökelpoisina, sanoo Emballator Innovation Centerin innovaatiopäällikkö Mats Jeppsson.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä