...
...

Kuva: Jospak

Ekologiset elintarvikevuoat Forssasta maailmalle

05.05.2021

Jospakin elintarviketeollisuudelle kehittämä vuokapakkausratkaisu tukee EU:n sekä kaupan ja elintarviketeollisuuden linjauksia muovinkäytön vähentämisestä. Yritys on kerännyt suunnatun osakeannin avulla 3,5 miljoonan euron rahoituksen, joka mahdollistaa strategisten suunnitelmien mukaiset toimenpiteet niin kansainvälistymisen kuin tuotantokapasiteetin kasvattamisen osilta. Jo nyt Jospak palvelee referenssiasiakkaita Suomessa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa.

Jospak-vuoka yhdistää kartongin ja muovin suojaavat ominaisuudet ja tarjoaa materiaalitehokkaan sekä ympäristöystävällisen ratkaisun elintarviketeollisuudelle. Vuoka vähentää muovin tarvetta 85 % sekä hiilidioksidipäästöjä kolminkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna ja soveltuu suoraan elintarviketeollisuuden nykyisille tuotantolinjoille. Pakkausratkaisu on voittanut arvostetut ScanStar 2018 ja WorldStar 2019 -palkinnot, ja yritykselle on myönnetty kansainväliset BRC- ja FSC CoC -sertifikaatit.

Lisärahoituksen mahdollistamana Jospak rakentaa kehittämänsä uuden teknologian vuokakoneita, investoi kotimaiseen ja kansainväliseen myyntiverkostoon sekä rekrytoi tärkeää osaamista tuotantolaitokselleen Forssaan.

– Ympäristönäkökohdat huomioiva elintarvikepakkaaminen on nyt merkittävässä ja nopeassa murroksessa. Päivittäisestä uutisvirrasta havaitsee tämän hienon ja tärkeän kiertotalouteen sitoutumisen toimialan eri osapuolilta. Nyt toteutettu osakeanti mahdollistaa Jospakin kriittisen kasvuloikan kohti teollisen massatuotannon mittakaavaa. Kehitämme omaa teknologiaamme määrätietoisesti ja jatkamme suunnitellusti alan huippuosaajien rekrytointia Jospakin ammattitaitoiseen tiimiin, linjaa toimitusjohtaja Janne Sokajärvi.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä