...
...

DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan

23.01.2023

Aaltopahvipakkauksia valmistava DS Smith siirtää Turun tuotantonsa Pirkkalaan. Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa yksikön työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä, mutta yrityksen tiedotteen mukaan toiminnan vakiintumisen myötä henkilömäärää on mahdollisuus kasvattaa. Uusi tuotantoyksikkö otetaan käyttöön maaliskuussa 2023.

Pirkkalaan avattava yksikkö keskittyy alkuvaiheessa palvelemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria asiakkaita valmistamalla heille heidän tarpeeseensa soveltuvia pahvisia pakkauslaatikoita. Pahvipakkausten lisäksi valikoimaan kuuluu pakkaustarvikkeet sekä pakkauskoneet. Tuotantotilojen lisäksi kiinteistöön tulee toimisto ja asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat.

– Kartoitimme runsaasti vaihtoehtoja, kun saimme tiedon, että joudumme luopumaan Turun tehtaastamme vuokranantajan tarpeiden vuoksi. Uusi ja moderni kiinteistö hyvien kulkuyhteyksien äärellä vastaa tarpeisiimme. Pirkanmaan vetovoiman ja laajan koulutustarjonnan myötä uskomme, että onnistumme rekrytoimaan kiertotalouden mukaisten pakkausten valmistamisesta kiinnostuneita ja osaavia henkilöitä tehtaaseemme, sanoo DS Smithin Suomen-toimitusjohtaja Ari Viinikkala.

Pirkkalan tuotanto on suunniteltu ketteräksi toimijaksi palvelemaan pieniä ja keskisuuria asiakkaita, siinä missä Tampereen tehdas palvelee jatkossakin isompia asiakkaita.

Pirkanmaalla sijaitsevien tehtaiden lisäksi DS Smith jatkaa tuotannollista toimintaa Iissä, Kuopiossa ja Nummelassa. DS Smith työllistää Suomessa noin 330 henkilöä, joista Pirkanmaan osuus Pirkkalan tehtaan myötä on noin 220.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä