...
...

UPM BioVerno -nafta valmistetaan UPM Lappeenrannan biojalostamolla raakamäntyöljystä, joka on selluntuotannon tähde. Kuva: UPM.

Dow ja UPM tekevät biomuovia mäntyöljystä

24.09.2019

Kemianyhtiö Dow ja kehittyneitä biopolttoaineita valmistava UPM Biopolttoaineet tekevät yhteistyötä muovin tuottamisessa uusiutuvista biopohjaisista raaka-aineista pakkausteollisuuden käyttöön. Dow valmistaa UPM:n tuottamasta raaka-aineesta biopohjaista polyeteeniä (PE) Terneuzenin tuotantolaitoksessa Hollannissa.

Dow käyttää puupohjaista, uusiutuvaa UPM BioVerno -naftaa raaka-ainevalikoimassaan uutena vaihtoehtona muovin tuottamisessa. Uutta biomuovia voi käyttää erilaisissa pakkauksissa, kuten elintarvikepakkauksissa. Vuoden kestäneen onnistuneen koekäytön jälkeen Dow on valmis skaalaamaan tuotantoaan ja vastaamaan uusiutuvan muovin kasvavaan globaaliin kysyntään.

“UPM:n ja Dow’n kumppanuus kertoo kunnianhimosta varmistaa, että myymämme tuotteet tukevat siirtymistä lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen”, sanoo Carsten Larsen, Dow’n kierrätyksen kaupallinen johtaja Euroopassa.

UPM BioVerno -nafta valmistetaan UPM Lappeenrannan biojalostamolla raakamäntyöljystä, joka on selluntuotannon tähde. Toisin kuin monet muut vaihtoehtoiset uusiutuvat raaka-aineet, tämä raaka-aine ei lisää maankäyttöä. Mäntyöljyn alkuperä on kestävästi hoidetuissa metsissä. Tuotantoprosessi vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä, kun sitä verrataan fossiilisista raaka-aineista tuotettuun polyeteeniin.

Pakkaukset, jotka tehdään tästä uusiutuvasta raaka-aineesta voivat olla täysin kierrätettäviä, kuten on osoitettu yhteistyössä elintarvikkeiden kartonkipakkausten valmistajan Elopakin kanssa. Dow’n biopohjaisia matalan tiheyden polyeteenejä (LDPE) käytetään Elopakin nestekartonkipakkausten päällysteessä ja korkeissa, jolloin saadaan täysin uusiutuva nestekartonkipakkaus. Sen ominaisuudet vastaavat alkuperäistä nestekartonkipakkausta ja samalla pienennetään hiilijalanjälkeä tuotannon ja käytön aikana.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä