...
...

Kuva: Paccor

Digimerkinnät parantamaan muovin kierrätettävyyttä

10.03.2021

Digitaalisten merkintäratkaisujen toimittaja Digimarc on nimennyt muovipakkausvalmistaja Paccorin Platinum Pioneer Plastics Partnerikseen. Kumppanuuden tavoitteena on kehittää muovipakkausten lajittelua ja parantaa muovien kierrätettävyyttä.

Yhteistyön myötä Digimarc tarjoaa Paccorille teknistä neuvontaa ja työkalut pakkausten digitaaliseen merkitsemiseen, ja Paccor puolestaan tarjoaa Digimarcin käyttöön kehitys- ja innovaatiokeskuksensa. Yhteistyöllä tähdätään tehokkaampaan kierrätykseen ja kiertotaloutta edistävien muovipakkausten kehittämiseen.

Digimarc-tunniste on vesileiman kaltainen näkymätön merkintä, joka voidaan lisätä suoraan pakkausmateriaaliin. Näin se ei vie tilaa muilta pakkausmerkinnöiltä tai rajoita ulkoasusuunnittelua.

Paccor pystyy hyödyntämään Digimarc-tekniikkaa erilaisissa sovelluksissa, kuten lämpömuovaamalla ja ruiskuvalamalla valmistetuissa muovipakkauksissa. Digimarc-tunniste voidaan kaivertaa muottiin tai tulostaa pakkauksen pintaan tai etikettiin, jolloin pakkaukseen voidaan lisätä useilla koodinlukulaitteilla ja älypuhelimilla luettavaa informaatiota.

Paccorin kuulumisia voit lukea myös Pakkaus-lehden 8/2020 artikkelista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä