...
Kartonkipakkaukset miellyttävät kuluttajia
Kirsikkatomaatit säilyvät tutkimuksen mukaan kartonkirasioissa vähintään yhtä hyvin kuin muovipakkauksissa. Kuva: Metsä Board.

Kartonkiin pakatut kirsikkatomaatit koettiin vastuullisempana valintana ja kuluttajat olivat tutkimuksen mukaan halukkaampia maksamaan niistä enemmän.

Metsä Board ja Osuuskunta Närpiön Vihannes ovat yhteistyössä teettäneet tutkimuksen, jossa vertailtiin kartongista tehtyjä kirsikkatomaattirasioita muovipakkaukseen. Tutkimus keskittyi erityisesti kuluttajien mielikuviin, ruokahävikkinäkökulmaan ja ilmastovaikutuksiin. Tulosten mukaan kuluttajat pitävät kartonkia muovipakkauksia vastuullisempana valintana ja tämä koettu arvo näkyi myös halukkuutena maksaa siitä enemmän.

Tutkimus osoitti myös, että kirsikkatomaatit säilyvät kartonkirasioissa vähintään yhtä hyvin kuin muovipakkauksissa.

Tutkimuksen yksityiskohtaisen kuluttajatutkimuksen toteutti ulkopuolinen kuluttajatutkimusyritys Sense N Insight Suomessa. Osallistujat pitivät kartonkia kätevänä, innovatiivisena, esteettisesti miellyttävänä ja vastuullisena korkean arvon tuotteena, joka vahvistaa mielikuvaa tomaattien laadukkuudesta. Useimmat vastaajat ilmoittivat suosivansa kartonkia sen kierrätettävyyden vuoksi, mutta mainitsivat haluavansa nähdä sen sisällä olevat tomaatit paremmin. Tutkimukseen osallistuneet kuluttajat olivat valmiita maksamaan kartonkirasiasta enemmän kuin muovipakkauksesta. Tämä osoittaa, että kuluttajat etsivät nyt aktiivisesti vaihtoehtoja muoville.

Tutkimuksen toinen osa tarkasteli kirsikkatomaattien säilyvyyttä ja niiden kasvattamisen ilmastovaikutuksia. Tuote itsessään on arvokas, minkä takia hävikin välttäminen on erityisen tärkeää. Luonnonvarakeskus (Luke) tutki kirsikkatomaattien säilyvyyttä, kun ne oli pakattu Metsä Boardin eri kartonkilaatuihin ja kierrätetystä PET-muovista valmistettuihin pakkauksiin. Tulosten mukaan kirsikkatomaatit säilyvät kartonkirasioissa vähintään yhtä hyvin kuin muovipakkauksissa. 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-02-04

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kartonkipakkaukset muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC