...
Raisio uudisti pakkauksiaan EGP-tekniikalla
Uudistetut Raision Sunnuntai-jauhopussit ovat entistä värikkäämpi. Kuva: Marvaco.

Raisio on uudistanut Sunnuntai-jauhojen paperipussit EGP-tekniikkaa käyttäen. Pakkauspainaminen on nyt ympäristöystävällisempää ja samalla on kohotettu painolaatua.

EGP-prosessin hyödyt voidaan tiedotteen mukaan nähdä koko tuotantoketjussa aina suunnittelusta kaupan hyllylle asti. Sunnuntai-pussien designsuunnittelusta vastanneen Bondin suunnittelija Marko Salonen kuvaa tekniikasta saatuja hyötyjä suunnittelijan näkökulmasta:

“EGP on näyttäytynyt minulle kaiken kattavana mahdollistajana, ei ole tarvinnut miettiä entiseen malliin että montakohan Pantone-väriä voin ottaa, tai että mihin olisi järkevä käyttää se yksi lisävärioptio. Parasta tässä on se, että näen sen olevan steroideilla varustettu "uusi CMYK” – tämä vapauttaa suunnittelua melkoisesti”, Salonen sanoo.

Brändinomistajaa kiinnostaa pakkauksen erottuminen kaupan hyllyllä. Tähän vaikuttavat esimerkiksi painatuksen kuvien laatu ja värien kirkkaus.

“Pakkauksissa olevien leivonnaisten herkullisuus välittyy kuvista huomattavasti paremmin ja värit toistuvat kirkkaampina”, kommentoi Raision Brand Manager Pauliina Öhman Sunnuntai-pusseista.

Paitsi että EGP-menetelmä mahdollistaa designsuunnittelijalle lähes rajattomat mahdollisuudet värien valinnassa ja toistaa värit kirkkaina painoajosta toiseen, sen tärkeimpiä etuja on painatuksen hiilijalanjäljen pieneneminen.  Tästä syystä näille tuotteille on annettu oikeus käyttää myös GreenerPrinting-merkkiä. Merkin myöntää Sunnuntai-pakkausten uudistuksessa prepress-kumppanina toiminut Marvaco Oy.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-31

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset fleksopainotyöt kestävä kehitys pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC