...
Ecobarrier-kartonki on hyvin kompostoituvaa

Metsä Boardin uudelle ecobarrier-kartongille MetsäBoard Pro FSB EB1 on myönnetty DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen teollisen kompostoituvuuden sertifiointi.

Metsä Board on tiedotteen mukaan Euroopan johtava korkealaatuisten kevyiden kartonkien tuottaja. Sertifioinnin myönsi DIN CERTCO, ja testauksen suoritti ISEGA-laboratoriot.

Metsä Boardin Business Development Director Katja Tuomola kommentoi tärkeää edistysaskelta:

”Merkkituotevalmistajat etsivät uusia, ekologisempia ratkaisuja, jotka on valmistettu uusiutuvista muovittomista materiaaleista – niiden pitää olla kompostoitavia ja kierrätettäviä. Tämä ulkoinen sertifiointi auttaa heitä valitsemaan pakkausmateriaalit, jotka oikeasti noudattavat näitä vaatimuksia.”

DIN EN 13432 -standardi määrittelee vaatimukset kompostoinnin ja biologisen hajoamisen kautta hyödynnettäville pakkauksille. Yhdysvaltalainen ASTM D 6400-12 -sertifiointi taas kattaa sellaisten muovien vakiintuneet merkintätavat, jotka on suunniteltu aerobisesti kompostoitavaksi kunnallisissa tai teollisissa laitoksissa.

Metsä Boardin tälle kartongille kehittämä muoviton barrier-käsittely parantaa kartongin rasvankestoa. Tämä tekee kartongista ekologisen ja tehokkaan pakkausmateriaalin elintarvikkeille myös silloin, kun on kyse esimerkiksi rasvaisemmasta takeaway-ruoasta. Rasvankestoa voidaan myös parantaa jalostusvaiheessa kustannustehokkaasti vain yhdellä kartongin lisäkäsittelykerroksella.

Metsä Boardin ecobarrier-kartonki soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Kuva: Metsä B


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-30

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kartonkipakkaukset kestävä kehitys kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC