...
Heidelbergin suureksi omistajaksi kiinalaisyhtiö
Ranskalainen HGV-yritys hankki vuonna 2017 Masterworkin uuden MK Easymatrix 106 FC -kuumafoliointilaitteen. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg on saamassa osakeannin kautta suurimmaksi omistajakseen kiinalaisen viimeistelylaitteita valmistavan Masterwork-yrityksen. Tiivistyvä yhteistyö tähtää kasvuun pakkausmarkkinoilla.

Heidelberg on saksalainen pörssiyhtiö, joka valmistaa painokoneita. Sillä on ollut pitkään myyntiyhteistyötä Masterwork Group -yrityksen kanssa. Heidelbergin pakkausalan viimeistelylaitteet siirtyivät Masterworkille vuonna 2014. Yritysten yhteistyö on tiedotteen mukaan tarkoitus nostaa uudelle tasolle pakkausmarkkinoilla. Tiiviimpi yhteistyö tuotannossa lisää myös tuottavuutta.

Masterworkin on tarkoitus ostaa suunnatun osakeannin kautta lähes 8,5 % Heidelbergin osakkeista, jolloin siitä tulisi suurin osakkeenomistaja. Nyt suurin omistaja on Ferdinand Rüesch, jonka omistusosuus on ollut noin 9 % ja annin jälkeen noin 8 %.

Annin suuruus on lähes 69 miljoonaa euroa. Heidelbergin on tarkoitus käyttää saadut varat digitaalisen muutosprosessinsa kiihdyttämiseen sekä yrityksen rahoitukseen yleensä.

”Anti avaa meille uutta potentiaalia kasvavilla pakkausalan painomarkkinoilla erityisesti Kiinassa, joka on maailman suurin markkina. Odotamme kapasiteettimme käyttöasteen nousevan koko maailmassa ja parantavan paljon tehokkuutta”, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Osakekauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän ja toteutunee vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-28

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
pakkauspainaminen viimeistelytekniikka

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC