...
Etikettien kysynnän kasvu hidastunut Euroopassa
Etikettien kysyntänäkymät ovat vaimentuneet Euroopassa. Kuva: Xeikon.

Etikettien kysyntä näyttää tänä vuonna olevan vähäisempää kuin vuonna 2018. Etikettivalmistajien järjestön Finatin mukaan etikettien ostajat ovat nyt varovaisempia, kun Euroopan kasvunäkymät ovat heikentyneet monesta syystä. Alalla ollaan kuitenkin varovaisen optimistisia.

Finat Radar-raportin tiedot perustuvat yli 80 brändin omistajan ja pakkausten ostajan näkemyksiin. Raportti tehdään puolivuosittain. Tuoreen raportin mukaan sekä perinteisellä että digitaalisella tekniikalla tehtyjen etikettien ostomäärien ennustetaan laskevan. Kuitenkin 65 % vastaajista odottaa ostavansa enemmän kuin viime vuonna.

Kysynnän heikentyminen näkyy myös etikettimateriaalien ostoissa. Finatin raportin mukaan materiaalien kysyntä neliömetreissä mitattuna hidastui vuoden 2018 toisella puoliskolla ja koko vuoden kasvu oli 1,4 %. Paperipohjaisen rullamateriaalin kysyntä kasvoi vain 0,9 % ja arkkimateriaalin ostot vähenivät 2,6 %. Muovikalvomateriaalien ja muiden ei-paperimateriaalien kysyntä sen sijaan kasvoi 3,5 %.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
etiketit pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC