...
Stora Enso kiihdyttää kiertotaloutta
Toisessa Accelerator-ohjelmassa on mukana RePack, jonka palautuspakkauksia käyttää mm. vaatealan yritys Makia. Kuva: RePack. 

Stora Enso on valinnut kuusi startup-yritystä järjestyksessään toiseen Accelerator-ohjelmaan. Tämän vuotinen ohjelma keskittyy kiertotalouden ratkaisuihin kuten raaka-aineiden hallintaan, pakkauksiin, materiaalien erotteluun ja lajitteluun sekä energiaan.

Accelerator-ohjelma on Stora Enson, Aalto University Developing Entrepreneurshipin (Aalto ENT) ja yrityskiihdyttämö Verticalin yhteinen hanke.

“Kiertotalous on maailmanlaajuisten megatrendien myötä liiketoiminnan ja yhteiskunnan keskiössä tulevina vuosina. Tutkimme startup-yritysten kanssa, miten Stora Enso voi parhaiten myötävaikuttaa kiertotalouteen”, sanoo Stora Enson henkilöstöjohtaja Malin Bendz.

“Ensimmäisen Accelerator-ohjelmamme tulokset ovat olleet erinomaisia ja ohjelman pohjalta on muodostettu kaksi pysyvää kumppanuutta Sulapacin ja Trä Groupin kanssa uusiutuvien ratkaisujen kehittämiseksi”, Bendz sanoo.

Kuusi startup-yritystä valikoituvat ohjelmaan mukaan tiukan valintaprosessin kautta. Kirjallisen hakemuksen ja videon jälkeen 85 startuppia arvioitiin ja 40 parasta karsittiin jatkoon. Näistä Stora Enso ja Vertical valitsivat 20 yritystä, jotka kutsuttiin mukaan kaksipäiväiseen valintatilaisuuteen haastatteluihin ja esittelemään ideoitaan. Viimeisessä vaiheessa 12 yritystä esittäytyivät Stora Enson johtoryhmälle, joka valitsi lopulliset kuusi yritystä mukaan ohjelmaan.

Vuoden 2019 Accelerator-ohjelmaan valittiin seuraavat startupit:
 Effa http://effabrush.com   
 RePack https://www.originalrepack.com
 Alucha http://www.alucha.com
 Bloom http://www.bloombiorenewables.com
 MiWa http://www.miwa.eu
 SFTec https://www.sftec.fi

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys pakkaussuunnittelu

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC