...
L&T ja Palpa laajentavat yhteistyötään
Suomessa pantillisten juomapakkausten kierrätysaste on maailman huippuluokkaa. Kuva Palpan Youtube-videolta.

Lassila & Tikanoja Oyj ja Suomen Palautuspakkaus Oy (Palpa) ovat solmineet monivuotisen, entistä laajemman jatkosopimuksen liittyen pantillisten juomapakkausten kierrätykseen.

Sopimuksen myötä L&T on Palpan materiaalien suurin käsittelijä, kerääjä ja kuljettaja.

L&T ja Palpa ovat tiedotteen mukaan tehneet menestyksekästä yhteistyötä pantillisten juomapakkausten kierrätyksessä jo yli kymmenen vuoden ajan. Uuden sopimuksen kautta L&T:n rooli pakkausten käsittelijänä laajenee uusille maantieteellisille alueille. Jatkossa L&T vastaanottaa ja käsittelee Palpan pakkauksia kierrätyslaitoksillaan Keravalla, Lahdessa, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Laskennan ja paalauksen jälkeen tölkit ja pullot jatkavat matkaansa teollisuuden raaka-aineeksi. Kiertotalouden logiikan mukaisesti suuri osa materiaalista päätyy takaisin juomateollisuuden käyttöön uusina juomapakkauksina.

Laitoskäsittelyn lisäksi sopimus kattaa pantillisten lasipullojen keräysastioiden varastoinnin ja hallinnan valtakunnallisesti sekä tyhjennyspalvelun lähes koko Etelä-Suomessa, yhteensä noin 900 vähittäiskaupasta tai ravintolasta. Uusimpana on käynnistetty keräyspilotti Lapin hiihtokeskuksista. 

”L&T kehittää yhteistyötämme aktiivisesti ja tuo uusia ideoita ja palvelumalleja mm. perinteiseen laitostoimintaan ja kuljetukseen, mutta myös näiden ulkopuolella esim. viestintään. L&T edistää työturvallisuutta sekä sisäisesti että asiakasrajapinnoissa, mikä muun prosessikehityksen kautta edistää Palpalle tärkeitä asioita kuten palvelun laatu, häiriöttömyys ja kustannustehokkuus”, kertoo Palpan toimitusjohtaja Pasi Nurminen.

Suomessa pantillisten juomapakkausten kierrätysaste on maailman huippuluokkaa, pakkaustyypistä riippuen 87–94 prosenttia. Hyvien tulosten taustalla on Palpan erinomaisesti toimiva pantillinen palautusjärjestelmä ja monipuolinen yhteistyöverkosto.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-17

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
juomapakkaukset kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC