...
Peltolan Pussi tehosti painoprosessiaan
Sertikaatin vastaanottivat Marvacon Kai Lankiselta (vas.) Peltolan Pussin Kari Hurme ja Ville Järvenpää. Kuvat: Peltolan Pussi ja Marvaco.

Painettuihin pakkauspapereihin erikoistunut Peltolan Pussi Oy on kehittänyt fleksopainatusprosessiaan ja saanut ensimmäisenä paperipainatuksen EGP-kumppanuussertifikaatin Marvacolta.

Expanded Gamut Printing -sertifikaatti myönnettiin tunnustuksena uuden ympäristöystävällisen ja korkealaatuisen fleksopainatusprosessin onnistuneesta implementoinnista. Tunnuksen myönsi EGP-teknologian edelläkävijä Marvaco Oy.

Peltolan Pussi on ottanut uuden laajennetun väriskaalan EGP-menetelmän onnistuneesti käyttöönsä brändinomistajien painatuksissa yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon ja väritoimittaja Siegwerkin kanssa. EGP-tekniikan avulla vähennetään painoprosessin ympäristönkuormitusta minimoimalla painovärien käyttöä ja työnvaihtojen prosessipesuja.

Ympäristöarvot ovat aina olleet tärkeitä Peltolan Pussille, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ville Järvenpää. Hän iloitsee siitä, että pakkausten designkohtaista värillisyyttä ei enää rajoita painokoneen väriyksiköiden lukumäärä. Pakkauksen koristelun sävyrikkautta voidaan lisätä samalla kun värinkulutusta pienennetään. Uusi tekniikka mahdollistaa myös yhteispainatukset eri tuotteille, jolloin myös hukkaa ja käytettyjä luonnonvaroja voidaan vähentää entisestään. EGP-menetelmän avulla painotuotanto saadaan joustavammaksi ja tehokkaammaksi minimoimalla työn vaihtoajat, mikä mahdollistaa myös nopeammat asiakastoimitukset.

Marvacon toteuttama EGP-sertifiointi edellyttää, että painon laaduntuotto- ja suorituskyky varmistetaan useiden tuotantotöiden perusteella eri brändinomistajien pakkauksista, kertoo Marvacon hallituksen puheenjophtaja Kai Lankinen. Sertifikaatti on ensimmäinen maailmassa, joka on myönnetty pakkauspaperipainajille.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-11

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
fleksopainotyöt joustopakkaukset pakkauspainaminen pakkauspaperit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC