...
Raisio luopuu kokonaan muovipakkauksista
Yli puolet Raision kuluttajapakkauksista on jo nyt paperia tai kartonkia. Kuva: Raisio.

Raisio luopuu muovipakkauksista ensimmäisten elintarvikeyritysten joukossa. Lisäksi Raision tavoitteena on, että kaikki kuluttajapakkaukset ovat täysin kierrätettäviä.

Raision kunnianhimoisena tavoitteena on tiedotteen mukaan luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista viimeistään vuonna 2023. Samalla varmistetaan, että kaikki kuluttajapakkaukset ovat kierrätettäviä. Jatkossa myös pakkausten selkeämmät kierrätysohjeet auttavat kuluttajia kierrättämään tehokkaammin.

Yli puolet Raision kuluttajapakkauksista on jo nyt paperia tai kartonkia. Esimerkiksi kaikki Elovena-hiutaleet ja -pikapuurot on pakattu kartonkikierrätykseen sopiviin pakkauksiin ja Sunnuntai-jauhot pakataan ympäristöystävällisiin paperipusseihin.

”Luovumme muovipakkauksista asteittain. Aluksi panostamme muovipakkaustemme kierrätettävyyteen ja vähennämme muovin määrää. Päätavoitteemme on luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista kokonaan viimeistään vuonna 2023”, Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi kertoo.

Euroopan komission julkaiseman selvityksen mukaan 94 prosenttia eurooppalaisista kuluttajista on sitä mieltä, että teollisuuden ja vähittäiskaupan tulisi pyrkiä vähentämään muovipakkauksia. Raisio haluaa vastata kuluttajien toiveeseen etujoukoissa.

”Pakkaustavoitteemme on kunnianhimoinen, koska välitämme aidosti maapallon tulevaisuudesta ja haluamme osaltamme edistää ruokaketjun kestävyyttä. Haluamme olla koko alalle suunnannäyttäjä. Koska tavoite on haastava, emme voi saavuttaa sitä yksin. Haastamme pakkausteollisuuden mukaan kehittämään kartonkipohjaisia pakkauksia erityisesti elintarvikkeille, jotka on perinteisesti pakattu muoviin”, Kuusniemi sanoo.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-10

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus kestävä kehitys kierrätys kuluttajapakkaukset muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC