...
Suomen ruokaviennille voittoja Kiinassa
Valion käyttövalmis Tuuti-äidinmaidonkorvike. Kuva: Valio.

Kiina on vihdoin antanut vientiluvat Valion äidinmaidonkorvikkeelle ja Kalaneuvoksen kalatuotteille. Vienti alkaa tänä vuonna.

Vientiluvat ovat merkittävät asia Suomen ruokaviennin kannalta, mutta aluksi yritykset eivät odota kovin suuria vientimääriä. Valio voi uusien vientilupien myötä viedä jatkossa Kiinaan Lapinlahden tehtaalla valmistettuja äidinmaidonkorvikejauheita ja Turengissa tehtyä käyttövalmista, nestemäistä äidinmaidonkorviketta. 

Valio on vienyt Kiinaan maitojauheita ja Valio Demi demineralisoituja herajauheita teollisuuden käyttöön 1990-luvulta lähtien. Suomalaisesta maidosta valmistettuja jauheita on käytetty muun muassa paikallisten lastenruokien raaka-aineena. Vuonna 2017 Valio alkoi viedä Kiinaan maitojauhetta myös kuluttajapakkauksissa.

– Haluamme vahvistaa Kiinassa asemaamme luotettuna ja laadukkaana teollisuusraaka-aineiden toimittajana. Samaan aikaan rakennamme rinnalle kuluttajatuotemarkkinaa. Tavoittelemme luonnollisesti uutta liikevaihtoa, mutta kannattava kasvu ei synny hetkessä. Valio on Kiinassa vielä tuntematon brändi, joten työtä riittää. Ensimmäisessä vaiheessa käymme neuvotteluja potentiaalisten asiakkaiden kanssa, kategoriajohtaja Jussi Mattsson Valiolta sanoo.

Kalatuotteiden vientilupa koskee Kalaneuvos Oy:n tuotteita. Sastamalan kalanjalostuslaitokselta saa viedä Kiinaan kirjolohta, taimenta, siikaa, muikkua ja särkeä. Kalat viedään savustettuna, suolattuna tai pakastettuna. Myös Kalaneuvos Oy pyrkii saamaan viennin käyntiin vielä tämän vuoden aikana.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-10

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC