...
Keittojen suosio kasvaa ruokapöydissä
Saarioisten valmiskeittovalikoimaa. Kuva: Saarioinen.

Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan keittojen syöminen on kasvanut selkeästi parin viime vuoden aikana. Keittoja tehdään paljon itse, mutta ostetaan niitä myös valmiina.

Saarioisten keittotutkimus toteutettiin marraskuussa 2018. Siihen vastasi yli tuhat suomalaista. Vastanneista 99 prosenttia ilmoittaa syövänsä keittoja ainakin joskus, ja yli kolme miljoonaa suomalaista syö niitä vähintään kerran viikossa. Hyvä maku, helppous, terveellisyys ja edullisuus ovat tärkeimmät syyt valita keittoateria.

Keittoja tehdään paljon itse, mutta ostetaan niitä myös valmiina. Valmiskeittoja ostetaan lounaaksi ja päivälliseksi niin kotiin kuin työpaikallekin. Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä valmiskeittoja vähintään kerran kuukaudessa. Miehet syövät valmiskeittoja hieman naisia useammin.

Valmiskeiton valinnassa ruoan herkullinen maku, aiempi hyvä kokemus tuotteesta sekä kotimainen valmistaja olivat tärkeimmät valintakriteerit. Monen vastaajan valintaperusteena oli myös sopivuus omaan ruokavalioon.

”Valmiskeittojen mielikuvaan on tullut selkeä muutos viimeisten viiden vuoden aikana. 37 prosentilla suomalaisista on positiivinen mielikuva valmiskeitoista, kun viisi vuotta sitten myönteinen mielikuva niistä oli vain 21 prosentilla”, kertoo Mirja Lonka Saarioisilta.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-09

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus valmisruokapakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC