...
Hesburger luopuu kokonaan muovipilleistä
Hesburger valitsee tarkasti pakkausmateriaalit vähentääkseen jätettä. Kuva: Hesburger.

Hesburger lopettaa kokonaan muovisten juomapillien käytön Suomessa ja siirtyy käyttämään kartonkipillejä vuoden 2019 aikana. Yritys vähentää myös pakkausjätettä.

”Testasimme sekä biomuovista että kartongista valmistettuja juomapillejä ja valitsimme testien perusteella meille sopivimman. Olemme myös jo pitkään vähentäneet pillien käyttöä eri tavoin”, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Hesburger valitsee tarkasti pakkausmateriaalit ja -menetelmät. Näin vähennetään vuosittain merkittäviä määriä pakkausjätettä. Paras tapa vähentää muovia on minimoida pakkausmateriaalien käyttö.

”Teemme jatkuvasti töitä pakkausmateriaalien vähentämiseksi ja kehittämiseksi. Esimerkiksi hampurilaiskääreet, ranskalaispussit ja Smoothie-pikari ovat biohajoavia. Mukaan otettavat tuotteet pakataan kierrätyspaperista tehtyihin pusseihin ja kasseihin”, Vuoti luettelee.

Hesburger on myös tehnyt edistyksellisiä ratkaisuja muovin kierrättämisessä.

”Ravintolahenkilöstömme työvaatteiden materiaalina käytetään muun muassa kierrätysmuovipulloja. Yhdessä kauluspaidassa on 18 pulloa ja vyössä 20 pulloa. Käytetyistä työvaatteista tehdään Hesburger-ravintoloihin terassipöytiä, joiden käyttöikä on jopa 50 vuotta”, Vuoti sanoo.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2019-01-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC