...
Mehut ja juomatiivisteet pantillisiksi 2019
Fazerin Froosh-smoothiepullot voivat nyt muuttua pantillisiksi. Kuva: Fazer.

Pantillisten juomapakkausten järjestelmään pääsevät ensi vuonna mukaan myös mehut ja juomatiivisteet, kunhan ovat PET-pulloissa, lasipulloissa tai alumiinitölkeissä.

Hedelmä- ja kasvimehuista, mehu- ja juomatiivisteistä sekä glögitiivisteistä voi saada pantin ensi vuonna, kun pantillisten juomapakkausten järjestelmä laajenee, kertoo Suomen Palautuspakkaus (Palpa).

Uusien tuoteryhmien tuotteiden pantillisuuden voi todeta samoin kuin jo myynnissä olevista pantillisista juomapakkauksista.

Uusiin tuoteryhmiin kuuluvien tuotteiden rekisteröintejä palautusjärjestelmiin voi aloittaa 20.12.2018. Palpa hyväksyy tuotteita palautusjärjestelmiin aina kuukauden 15. tai viimeinen päivä (tai niitä edeltävä arkipäivä). Tuotteita voi myydä pantillisena tuotteen palautusjärjestelmään hyväksymisen jälkeen.

Uusien tuoteryhmien tuotteita tulee myyntiin pantillisena vähitellen, kunkin juomavalmistajan tai maahantuojan omien aikataulujen mukaan.

”Mehu- ja juomatiivisteiden pantillisuuteen on ollut kiinnostusta eri tahoilta. Uudistusta ovat toivoneet niin kuluttajat, juomavalmistajat kuin kaupatkin. Palpa on valmistellut laajennusta yhdessä viranomaisten kanssa, ja hyvän viranomaisyhteistyön ansiosta toivottu muutos on nyt mahdollinen”, Palpan toimitusjohtaja Pasi Nurminen kertoi Ylelle.

Nurmisen mukaan pantti on hyvä kannustin kierrätykseen. Pantillisia juomia palautetaan Suomessa hyvin. Viime vuonna lasipulloista 87 prosenttia, muovipulloista 91 prosenttia ja tölkeistä 94 prosenttia palautui kiertoon.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-21

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
juomapakkaukset kierrätys lasipullot metallipakkaukset PET-pullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC