...
EU sopuun muovijätteen vähennysdirektiivistä
PET-muovipullojen keräysaste oli Euroopassa 58,2 prosenttia vuonna 2017. Kuva: Plastic Soup Foundation.

EU:n direktiivi muovijätteen vähentämisestä etenee. Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston neuvottelijat ovat päässet sopuun komission ehdotuksesta.

Vuonna 2021 muoviset vanupuikot, aterimet, lautaset, mehupillit ja sekoitustikut kielletään EU:n alueella. Myös paisutetusta polystyreenistä valmistetut kupit ja rasiat kielletään. Direktiivi vaatii kuitenkin vielä Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston hyväksynnän tullakseen voimaan.

EU-maat sitoutuvat myös vähentämään muovisten kuppien ja rasioiden valmistamista, mutta mitään koko unionin laajuista tavoitetta uusi esitys ei sisällä.

Muovipullot ovat yleisin Euroopan rannoilta kerättävä jäte. Nyt sovittu esitys asettaa päämääräksi, että 77 prosenttia muovipulloista EU:n alueella tulisi kierrättää vuoteen 2025 mennessä. Tämän osuuden tulisi nousta 90 prosenttiin vuoteen 2029 mennessä. Vuotta myöhemmin vajaa kolmannes uusien pullojen materiaalista pitäisi olla peräisin kierrätetystä muovista.

PET-muovista tehtyjen pullojen keräysaste oli Euroopassa 58,2 prosenttia vuonna 2017. Määrä kasvoi 2,9 prosenttia vuodesta 2016, kertoo luvut sisältävä vuotuinen Euroopan PET-kierrätysteollisuuden katsaus. Sen teettäjä on Petcore Europe -järjestö. Keräysaste on korkea 90–95 prosenttia sellaisissa maissa kuten Saksa ja Suomi, mutta vain 30–40 prosenttia Välimeren ja Itä–Euroopan maissa, joissa kierrätysaste vaihtelee paljon.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-20

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset muovipullot PET-pullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC