...
Fazerilta kettukarkeille erikoispakkaus
Pihlaja-erikoispakkauksen kannessa on Gummerus-Ehrströmin suunnittelema pakkauskääre. Kuva: Fazer.

Fazer tuo myyntiin Pihlaja -erikoispakkauksen, jonka kansikuvan on suunnitellut taiteilija Olga Gummerus-Ehrström vuonna 1908. Historiallinen kuva kuuluu Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmiin.

Rasia on myynnissä Serlachiuksen museokauppojen ja verkkokaupan lisäksi Fazer Caféissa ja Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä.

Gummerus-Ehrström suunnitteli Fazerille useita etikettejä 1900-luvun alkupuolella. Fazer on historiansa aikana tehnyt paljon yhteistyötä suomalaisten taiteilijoiden kanssa. Pakkauksia ja mainoksia ovat suunnitelleet mm Akseli Gallen-Kallela, Tove Jansson, Aleksander Lindeberg ja Erik Bruun.

Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) suunnitteli Fazerille erilaisia myymälätölkkien etikettejä ja makeispakkauksia 1900-luvun alkupuolella. Olga, kutsumanimeltään Olli, oli lahjakas muotokuvamaalari, joka suunnitteli ja toteutti puolisonsa Ericin työparina myös lasimaalauksia, tekstiilejä ja muita koristetaiteen teoksia. Pariskunnan elämäntyötä esittelevä laaja näyttely avautuu Mäntän Serlachius-museoissa 26.1.2019.

Pihlaja-erikoispakkauksen kannessa on Gummerus-Ehrströmin suunnittelema pakkauskääre ”Fazerin makeistehtaan Pihlajanmarjakaramelliin” vuodelta 1908. Rasia oli myynnissä vuosina 1908–1918. Pihlaja on Fazerin vanhin edelleen myynnissä oleva tuote. Sitä alettiin valmistaa Pihlajanmarja-nimellä Helsingin Kluuvikadun konditoriassa vuonna 1895. Pihlaja-makeisten käärettä on aina koristanut kettu, ja siksi karamelli kulkee kansan suussa myös nimellä kettukarkki.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-11

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset pakkaussuunnittelu tapahtumat

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC