...
Suklaajoulupukki kääriytyy yhä alumiiniin
Suklaapukkeja syödään erityisesti Euroopassa, mutta niille on vientiä muuallekin. Kuva: Alufoil.

Euroopassa tuotetaan jouluksi tänä vuonna noin 150 miljoonaa suklaapukkia. Pitkän perinteen omaavassa tuotteessa suositaan yhä alumiinifoliota pakkausmateriaalina.

Euroopan alumiinifolion tuottajien yhdistys Alufoil on laskenut, että suklaapukkien määrä on kasvanut vuodesta 2016 noin prosentin. Suosituin tämä tuote on Saksassa ja Itävallassa.

Ensimmäiset suklaapukit valmistettiin kokonaisina noin vuonna 1820. Noin 20 vuotta myöhemmin keksittiin onton pukin valmistustapa, joka on säilynyt nykypäivään. Monilla eurooppalaisilla pakkausten valmistajilla on pitkät perinteet alumiinifolion ja kalvojen tuottamisesta joulupukin, pääsiäispupujen ja muiden suklaahahmojen pakkauksiin.

Patentoitua menetelmää suklaahahmon käärimisestä painettuun alumiinifolioon on käytetty jo yli 100 vuotta. Folio tarjoaa täydellisen suojan valolta ja muilta laatuun vaikuttavilta ulkopuolisilta tekijöiltä. Kun suklaa on syöty, kääre voidaan laittaa kierrätykseen ja jalostaa vaikka uudeksi pakkaukseksi. Esimerkiksi Saksassa alumiinipakkausten kierrätysaste on 87 prosenttia.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-10

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC