...
Jospakin vuoka sai WorldStar ekopalkinnon
Jospakin pakkaus muodostuu kuitupohjaisesta vuoasta ja erillisestä muovikalvosta. Kuva: Jospak.

Jospakin ruokapakkaus on valittu WorldStar-kilpailussa Sustainability Awardin voittajaksi eli parhaaksi kestävän kehityksen mukaiseksi pakkaukseksi maailmassa.

Lisäksi pakkaukselle myönnettiin WorldStar. Jospakin suunnittelema vuoka soveltuu elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Vuoan valmistuksessa käytetään 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisen elintarvikevuoan tuotannossa.

Jospak Oy:n pakkaus muodostuu kuitupohjaisesta vuoasta ja erillisestä muovikalvosta, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen vuoan kalvovuorauksen voi irrottaa kartongista, eli materiaalit voi lajitella omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Kilpailuun osallistuneen vuoan käyttäjä on Pouttu, joka on suunnitellut pakkauspainatuksen.

”Tämä on meille huikea tunnustus ja edesauttaa pakkausratkaisumme tunnetuksi tekemistä myös kansainvälisillä markkinoilla, jonne tähtäämme”, sanoo Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Suomalaisista yrityksistä pakkausten maailmanmestaruuskilpailussa WorldStar-palkinnoilla palkittiin myös Adara Pakkaus, DS Smith ja Sulapac omilla pakkausratkaisuillaan. WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu, johon osallistui tällä kertaa 319 pakkausratkaisua yhteensä 35 maasta.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-05

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kestävä kehitys kierrätys kilpailut muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC