...
Stora Enso kehittää biohajoavaa pilliä
Biohajoava pilli on tarkoitus saada kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Kuvat: Stora Enso.

Stora Enso ja Sulapac esittelevät Slush-tapahtumassa biohajoavan pillin. Se on tarkoitus saada kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Stora Enso ja Sulapac allekirjoittivat toukokuussa 2018 yhteistyösopimuksen, jolla Stora Enso lisensoi Sulapacin materiaaleja ja teknologiaa. Yritykset ovat kehittäneet pillin mallikappaletta yhdessä, ja yhteistyö täydentää Stora Enson laajaa biokomposiittivalikoimaa.

Pillistä on tarkoitus kehittää teollisessa mittakaavassa valmistettava, uusiutuva vaihtoehto perinteisille muovipilleille. Pillit valmistetaan puuta ja luonnollisia sidosaineita sisältävästä Sulapacin biokomposiittimateriaalista, joka on suunniteltu kierrätettäväksi teollisessa kompostoinnissa ja biohajoavaksi päätyessään mereen.

”Ympäristötietoisuus ohjaa voimakkaasti kuluttajakysyntää, ja asiakkaamme kaipaavat apua uusiutumattomien materiaalien korvaamisessa. Erilaiset biokomposiitteihin perustuvat ratkaisut, kuten uusiutuvat korkit, sulkijat sekä pillit, ovat kuluttajakartonkivalikoimaamme täydentäviä lisiä, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme”, sanoo Stora Enson nestepakkauksista ja kartongeista vastaava johtaja Hannu Kasurinen.

Sulapacin materiaali soveltuu muovituotteiden nykyisille tuotantolinjoille, ja tavoitteena on saada pillit kaupallisesti saataville vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

”Yhdessä Stora Enson kanssa kehittämämme pilli on teollisuusmittakaavan tuotantoon soveltuvista vaihtoehdoista kaikista kestävimmin tuotettu. Muovipillejä valmistetaan ja kulutetaan viikoittain miljardeja kappaleita. Meidän pillimme voi muuttaa markkinaa perusteellisesti”, toteaa Sulapacin perustaja ja toimitusjohtaja Suvi Haimi.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-12-04

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC