...
Ympäristöä säästävät pesuaine ja pakkaus
OMO EcoActive -tuotteen sisällöstä on 70 % kasviperäisiä ainesosia ja pakkauksesta 25 % on kierrätysmuovia. Kuva: Unilever.

Unilever on kehittänyt OMO EcoActive -tuotteen, jonka pesuaine sisältää enemmän kasvisperäisiä ainesosia ja pakkauksesta on 25 % kierrätysmuovia.

Uusi tuote on lanseerattu ensimmäisenä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Pullot on valmistettu 25-prosenttisesti Australiasta peräisin olevasta kierrätetystä muovista. Tavoitteena on lisätä australialaisen muovijätteen kysyntää.

Pesuaineen koostumus sisältää 70 % kasviperäisiä ainesosia.

Unileverin mukaan OMO EcoActive -tuotteen ensimmäisen vuoden ennustetun myynnin perusteella tuote säästää pääsemästä ympäristöön 7 miljoonaa tonnia kerta-annosmuovipusseja. Määrä kasvaa jopa 21 miljoonaan tonniin seuraavien kolmen vuoden aikana.

"Tutkimuksemme osoitti, että 70 % kuluttajista Australiassa ja Uudessa-Seelannissa halusi pyykinpesuaineita, jotka ovat ympäristöystävällisempiä, joten työskentelimme kierrätysmuovipakkausten saamiseksi markkinoille mahdollisimman pian," sanoo OMO Australian ja Uuden-Seelannin Brand Lead Lynsey Forrest.

"Aiomme lisätä OMO EcoActive-pakkauksissa käytetyn kierrätysmuovin määrää 25 %:sta vähintään 50 %:iin, ja tutkimme kierrätysmuovin lisäämistä useisiin tuotteisiin myös pyykinpesuaineidemme tuotesalkussa tulevaisuudessa," Lynsey lisää.

Tammikuussa 2017 Unilever sitoutui siihen, että 100 % muovipakkauksista suunnitellaan siten, että ne ovat täysin uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä. Samalla yritys sitoutui lisäämään pakkauksissa kierrätetyn muovin pitoisuutta vähintään 25 %:iin vuoteen 2025 mennessä.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-11-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset muovipullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC