...
Orkla ostamassa Kotipizzan kaikki osakkeet
Kotipizza Groupin kehittämän No Pizza -ravintolakonseptin pilottiravintola avautui Citycenter-kauppakeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2018. Kuva: Kotipizza. 

Norjalainen pörssiyhtiö Orkla on ostamassa pörssiyhtiö Kotipizzan. Yrityksen osakkeista on tehty ostotarjous, jonka Kotipizzan hallitus on hyväksynyt.

Kotipizza tiedottaa allekirjoittaneensa yhdistymissopimuksen norjalaisen pörssiyhtiön Orklan kanssa. Sopimuksen mukaan Orkla tekee Kotipizzan kaikista osakkeista vapaaehtoisen ostotarjouksen, jota Kotipizzan hallitus on päättänyt suositella.

Ostajaehdokas Orkla kuuluu Norjan suurimpien pörssiyhtiöiden joukkoon. Yhtiö markkina-arvo Oslon pörssissä on noin 72 miljardia Norjan kruunua eli 7,4 miljardia euroa. Yhtiö omistaa lukuisia Suomessakin tunnettuja kuluttajabrändejä, joihin kuuluvan esimerkiksi Felix, Taffel, Black Horse, Jordan, Panda ja Frödinge.

Orklan liikevaihto oli viime vuonna noin 4,1 miljardia euroa ja käyttökate lähes 600 miljoonaa euroa.

"Kotipizza-konserni on hyvin johdettu yritys, jolla on pätevä johto ja hyvin toimiva franchising-malli. Kotipizzan osto on linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa, joiden tarkoitus on vahvistaa läsnäoloamme alalla, jossa kasvu on suurempaa kuin tavanomaisessa elintarvikekaupassa, ja näemme hyvän yhteensopivuuden näiden kahden yhtiön välillä", Orklan toimitusjohtaja Peter A. Ruzicka kertoo tiedotteessa.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan välittömiä olennaisia vaikutuksia Kotipizzan liiketoimintoihin, Kotipizzan johdon asemaan, työntekijöihin, franchising-yrittäjiin tai sen liiketoiminnan sijaintipaikkoihin. 


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-11-22

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus yrityskaupat

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC