...
Älypakkauksiin muoviton tunnistustekniikka
Uudessa tekniikassa RFID-tunniste integroidaan paperietikettiin. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso lanseeraa uuden RFID-tunnisteteknologian, joka mahdollistaa paperipohjaisten RFID-tunnisteiden valmistamisen. Pakkausten varmentamiseen on näin saatavilla muoviton ja kierrätettävä ratkaisu. 

Teknologia on suunniteltu älypakkauksia varten sovelluksiin toimitusketjussa sekä vähittäis- ja verkkokaupassa. ECO-teknologian ansiosta RFID-tunnisteet voidaan valmistaa sataprosenttisesti kuitupohjaiselle paperille toisin kuin perinteiset muovitunnisteet. Tämä pienentää hiilijalanjälkeä.

”ECO-teknologian lanseeraus luo aidosti kestävän vaihtoehdon asiakkaillemme ja kuluttajille ja lisää älyteknologian käyttöä Stora Enson uusiutuvissa ratkaisuissa”, sanoo Stora Enson Intelligent Packagingin johtaja Martin Ros.

”ECO-teknologiamme on siinä mielessä ainutlaatuista, että se tarjoaa muovittoman ja kierrätettävän vaihtoehdon radiotaajuustunnistuksen loppukäyttäjille mahdollistamalla näin digitaalisen ja vastuullisen pakkausinfrastruktuurin.”

Kun RFID-tunniste integroidaan paperietikettiin, valmistusprosessista tulee entistä skaalautuvampi ja kustannustehokkaampi suorituskyvystä ja luotettavuudesta tinkimättä. ECO-tunniste voidaan kierrättää ympäristöystävällisesti paperin ja kartongin kanssa. Lisäksi sillä on tiedotteen mukaan erinomainen johtavuus alhaisemmilla kustannuksilla grafeeniantenneihin tai hopeapainettuihin antenneihin verrattuna. ECO-teknologiaa voidaan käyttää monissa meneillään olevissa hankkeissa useilla eri sektoreilla.

Uuden tekniikan on kehittänyt Stora Enson älypakkauksiin keskittyvä Intelligent Packaging -yksikkö.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-11-07

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
älypakkaukset RFID-tarrat tuotesuojaus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC