...
Muovijätteen poistamiseen globaali koalitio
Dame Ellen MacArthur ja hänen säätilönsä Ellen MacArthur Foundation ovat käynnistäneet ”The New Plastics Economy Global Commitment” -koalition. Kuva: Packnews.se.

Muovijätteen poistamiseen on sitoutunut massiivinen globaali yhteenliittymä, jossa on mukana jo yli 300 merkittävää yritystä ja yhteisöä.

Globaalin ”The New Plastics Economy Global Commitment” -koalition muodostamisen on käynnistänyt Ellen MacArthur -säätiö yhteistyössä YK:n ympäristöohjelman kanssa. Koalition tavoitteena on hävittää muovijäte jo sen syntyessä.

Koalitio lanseerattiin 29.10. merikonferenssissa Balilla. Siihen on liittynyt useita maailman suurimpia muovien tuottajia sekä muovipakkausten käyttäjiä. Säätiön lehdistötiedotteen mukaan julistuksen allekirjoittajat edustavat yhdessä noin 20 prosenttia maailmassa tuotetuista muovipakkauksista.

Koalitiossa ovat mukana mm. Danone, H&M, L’Oreal, Mars, Henkel, HP, Kellogg Company, Marks & Spencer, PepsiCo, The Coca-Cola Company, Unilever, Borealis, Mondi, Amcor, Novamont, Nature Works, Philips, Schwarz Group (Lidl), Tomra, UPM Raflatac, Veolia, Walmart ja WWF.

Yhteenliittymän tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki muovipakkaukset käytetään uudelleen, kierrätetään tai kompostoidaan.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-31

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC