...
EU-parlamentti laajensi muovituotekieltoja
EU haluaa vähentää kertakäyttöisten muovisten ruokapakkausten käyttöä.

EU:n parlamentti on hyväksynyt esityksen useiden muovisten kertakäyttötuotteiden kiellosta vuodesta 2021 lähtien. Parlamentti laajensi tuotelistaa komission esittämästä.

Uuden lain tarkoituksena on vähentää muovijätteestä aiheutuvaa haittaa. Kertakäyttöiset aterimet, vanupuikot, juomapillit, sekoitustikut ja ilmapallotikut pitää korvata kierrätettävillä tuotteilla vuoteen 2021 mennessä. Parlamentti lisäsi listaan tuotteet, jotka on tehty ohuesta oxo-hajoavasta muovista sekä polystyreenivaahdosta tehdyt kertakäyttöpakkaukset.

Laki asettaa myös uusia tavoitteita monien sellaisten kertakäyttöisten pakkausten vähentämiseksi, joille ei nyt ole vaihtoehtoa. Esimerkiksi kertakäyttöisten hampurilaisten, voileipien, hedelmien ja jäätelöiden pakkausten kulutusta pitää vähentää ainakin 25 % vuoteen 2025 mennessä. Jäsenvaltioiden on tehtävä kansallisia suunnitelmia tällaisten pakkausten uudelleenkäytön ja kierrättämisen edistämiseksi.

Muovipulloista 90 prosenttia pitää kierrättää vuoteen 2025 mennessä.

Strasbourgissa koolla oleva parlamentti hyväksyi lain selvin luvuin 571–53. Kyse ei ole vielä lopullisesta sitovasta lainsäädännöstä. Esitys vaatii vielä EU-komission, jäsenmaiden ja parlamentin neuvotteluja.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset muovipullot PET-pullot tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC