...
Suomen Sokeri juhlii vuosiaan retropakkauksilla
Suomen Sokeri on tuonut 100-vuotisjuhlansa kunniaksi myymälöihin Dansukker Taloussokeri -pakkauksen rinnalle kolme nostalgista retropakkausta. Kuva: Dansukker.

Suomen Sokeri on tuonut 100-vuotisjuhlansa kunniaksi myymälöihin Dansukker Taloussokeri -pakkauksen rinnalle kolme nostalgista retropakkausta, joista yleisö saa äänestää.

Suomalaisen sokeriteollisuuden juuret ulottuvat 1700-luvun puoliväliin asti, kun ensimmäinen sokeripuhdistamo aloitti toimintansa Turussa. Suomen itsenäistymisen aikaan puhdistamoja oli kuusi – Töölö, Aura, Vaasa, Pietarsaari, Kotka ja Hietalahti – ja ne yhdistyivät Suomen Sokeriksi vuonna 1918. Nykyään Suomessa on kaksi sokeritehdasta – Porkkalan sokeripuhdistamo Kirkkonummella ja juurikassokeritehdas Säkylässä.

Suomen Sokerin 100-vuotisjuhlan kunniaksi on lanseerattu myymälöihin Dansukker Taloussokeri -pakkauksen rinnalle kolme retropakkausta. Ne kaikki kätkevät sisälleen sataprosenttisesti suomalaista Dansukker Taloussokeria. Ensimmäiset kaksi juhlapakkausta ilmestyivät myymälöihin keväästä alkaen. Pakkaukset ovat myynnissä vain rajoitetun ajan ja parhaasta pakkauksesta on käynnissä yleisöäänestys.

Sokerityttö-pakkaus jäljittelee 50-luvun puolivälissä kauppoihin tulleita pakkauksia. Tuolloin kaikki sokeriperheen pakkaukset uudistettiin tunnistettavaksi kokonaisuudeksi, jonka yhdistävänä tekijänä toimi Sokerityttö-kuvitus. Pakkauksen kuvituksen teki taiteilija H. Erkelenz. Sokeritytöstä muodostuikin tuolloin Suomen Sokerin symboli.

”Toppa”-pakkaus on perujaan vuodelta 1961, jolloin järjestettiin Suomen tuohon mennessä suurin pakkaussuunnittelukilpailu. Kilpailuun saapui yli 200 pakkausehdokasta, joista jury palkitsi kolme. Voittajaksi valittiin mainospiirtäjä Arto Saukkonen Lappeenrannasta. Voittoisa design otettiin käyttöön koko sokerituoteperheeseen vuoden 1962 aikana.

Marjakuosinen sokeripakkaus otettiin käyttöön 1990-luvun alussa. Alkuperäisen pakkauksen materiaalina oli uudenlainen valkaisematon ruskea paperi, joka tuohon aikaan oli valkoista paperia ympäristöystävällisempi. Marjat viestivät sokerin luonnollisesta alkuperästä sekä sen käytöstä mm. marjojen säilönnässä. Suomalaiset marjat näkyvät myös Dansukker Taloussokerin nykyisessä pakkauksessa. Marjakuosinen retropakkaus oli kaupoissa kesällä 2018 parhaimpaan marja-aikaan.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset pakkauspaperit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC