...
HP teki jättikaupan pakkauspainokoneista
Urheiluravinteiden kysyntä pussipakkauksissa kasvaa nopeasti. Kuva: HP.
Immer Digital painaa Latviassa joustopakkauksia Indigo 20000 -painokoneella. Kuva: Immer.

HP on myynyt 20 HP Indigo 20000 -digipainokonetta amerikkalaiselle joustopakkauksia tekevälle ePac-yritykselle. Kaupan arvo on yli 100 miljoonaa dollaria.

ePack Flexible Packaging -yritys aloitti toimintansa toukokuussa 2016 ja on laajentunut erittäin nopeasti. Yritys on Pohjois-Amerikan ensimmäinen joustopakkausten tekijä, joka on keskittynyt kokonaan digitaaliseen painotekniikkaan HP:n laitteilla. Yritys tekee joustopakkauksia lyhyitä ja keskisuuria sarjoja kaikenkokoisille asiakkaille.

ePackilla on nyt 8 Indigo 20000 -painokonetta. Isolla investoinnilla toimintaa laajennetaan myös uusille paikkakunnille.

”Yrityksemme yhteistyö HP Indigon kanssa on valtava menestys ja uskomme, että tästä voi tulla miljardin dollarin liiketoiminta”, kertoi ePackin toimitusjohtaja Jack Knott Pack Expossa Chicagossa.

Yritys on mm. pystynyt lyhentämään toimitusajan 10 päivään, kun se perinteisellä tuotannolla on 6-12 viikkoa. Yritys käyttää HP:n laminointiyksikköä, eBeam-kuivatusta ja pussintekolinjoja. Pakkausten kysyntä kasvaa nopeaa vauhtia esimerkiksi orgaanisen ruuan ja urheiluravinteiden markkinoilla.

”ePackin nopea kasvu HP Idigon avulla todistaa, että markkina on kypsä digitaaliselle muutokselle”, sanoo Enrique Lores, President, Imaging, Printing and Solutions, HP Inc.

HP on nyt myynyt yli 160 Indigo 20000 -painokonetta ympäri maailmaa. Määrä on kasvanut sadalla viime vuodesta. Koneella voidaan painaa 76 senttimetrin painoradalla kaikenkokoisia joustopakkauksia ja etikettejä erilaisille materiaaleille.

Pohjoismaissa tämän painokoneen ovat hankkineet ainakin suomalainen Westpak ja ruotsalaiset Scandiflex sekä Mediaköket.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-19

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
digitaalipainatus etiketit joustopakkaukset pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC